Колегата от Евроспорт Петър Хераков отново е гост на OFFNews.

...
Колегата от Евроспорт Петър Хераков отново е гост на OFFNews.
Коментари Харесай

Пет неща, които научихме от мача за Суперупата на Германия

Колегата от " Евроспорт " Петър Хераков още веднъж е посетител на OFFNews. Прочетете специфичния му коментар за конфликта Байерн - Борусия Дортмунд, който подгря едно от най-вълнуващите шампионати на света.

Борусия Дортмунд към момента импровизира

Новият треньор Петер Бос даде обещание преса и ще я има – жълто-черните пробват нещо, което наподобява на интервала на Юрген Клоп. Караш съперника да бърка и се възползваш от това, с цел да вкарваш голове – както стана при попадението за 1:0. Системата обаче има и своите проблеми – защитната линия бе доста покрай центъра и изключително през първото полувреме Байерн с лекост я преодоляваше.

Това беше и разликата – баварците имаха проект, който изпълняваха – три-четири подавания бяха последвани от диагонална топка надясно. Дортмунд нямаше проект в офанзива (освен пресата) и разчиташе на самостоятелни прояви от Обамеянг, Дембеле и Пулишич.

Стана на два пъти, в това число за втория гол, само че е прекомерно малко. Това въпреки всичко бе единственият случай, в който Обамеянг излезе на добра позиция. Освен това той и Дембеле допряха топката общо 26 пъти през първото полувреме, което е извънредно незадоволително.

Руди е в най-хубава форма от всички нови в Байерн

Толисо бе обезпокоен от промяната на позициите отдясно с Кимих и му трябваше много време, а да влезе в час. Никлас Зюле се появи в игра след почивката и изглеждаше комплициран и нерешителен, тъй като играта му е напълно друга от това, което правеше в Хофенхайм. Себастиан Руди обаче блестеше с всяко свое отиграване.

Той бе индивидът, който осезаемо липсваше в средата на терена в първите контроли на Байерн през лятото, тъй като просто навърза нещата дружно. Именно той изведе Кимих за първия гол, дублираше доста добре Рафиня, с цел да стопира Дембеле и в последна сметка вкара с лекост дузпата си. Но още е рано да се вършат паралели сред него и Швайнщайгер.

Загаду е всичко друго, само че не и ляв бранител

Факт е, че Дан-Аксел Загаду е единствено на 18 години и игра на непривична позиция в първия си професионален футболен мач. Също както е реалност, че не е елементарно да си толкоз висок и да си краен защитник против преносим вид като Кимих – едно, че би трябвало да го спираш и две – да се включваш в офанзива (което се случи единствено на два пъти през първото полувреме).

Но пък физическите му данни го вършат съвършен централен бранител. А зоната отляво на защитата няма да е проблем за Борусия щом в игра се върнат Гереро и Шмелцер.

Mia san mia

Байерн играе извънредно в контролите си и особено против Ливърпул (0:3) бе покъртително драматичен. Прекалено доста неточности, които водят до чисти положения за противника (три такива имаше и в Дортмунд), прекалено много свободни пространства в средата на терена и липса на връзка сред Левандовски и съотборниците му (най-вече Рибери).

И въпреки всичко – има и светлина в тунела. Едно, че Нойер и Алаба ще се върнат в игра и две – футболистите към този момент са в по-добра физическа форма, което понижава броя на контраатаките и усилва силата в офанзива (едната седмица разлика си пролича добре Левандовски).

Освен това запазената марка „ гол в края “ отново е налична – през предишния сезон Байерн вкара 13 гола след 90-ата минута, този стартира с подобен в 89-ата. И то в характерен жанр – безредие, грамаден безпорядък и серия от два рикошета за 2:2. Очевидно е рано да се приказва, че тимът на Карло Анчелоти ще сдаде елементарно трона си.

Дебютът на видеоповторенията не бе сполучлив

Заради това, че бях упрекнат в „ слугинаж “ към Байерн, особено потърсих информация за първия гол. Факт е, че има полемика по отношение на това дали Кимих е бил в засада или не, и несъмнено почитателите на Дортмунд настояват, че даже видеоповторенията са нагласени в интерес на баварците.

Но пък се оказа, че през първото полувреме системата не е работила както би трябвало – поради механически проблеми е отсъствала линията, която оказва помощ при засадите. Видеоасистентът Тобиас Щийлер се е оправил обаче без нея. И както се вижда от фотографията – бил е прав.

Що се отнася до моите пристрастия – имам доста другари от Байерн и всеки от тях може да каже, че не храня особена обич към клуба. И че одобрявам с наслада всяка тяхна издънка, само че по същия метод щастлив метод разясних, когато Левандовски вкара пет гола за девет минути във вратата на Волфсбург.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР