Коледното чудо за Интер се случи три дни преди настъпването

...
Коледното чудо за Интер се случи три дни преди настъпването
Коментари Харесай

Араби купиха Интер за чудовищна сума

Коледното знамение за Интер се случи три дни преди настъпването на Новата година. Италианският гранд бе избавен от фалит против голяма сума. Американският уебсайт International Business Times твърди, че саудитският фонд PIF (който към този момент закупи Нюкасъл) придобие първенеца на Серия А от Сунинг Груп за 1 милиард $. Финализирането на договорката се чака да стане на следващия ден. Остава само документите да дойдат в офисите на гранда от Милано.

Предполага се, че цената по договорката е 1 милиард $, което е почти 884 милиона евро или 744 милиона паунда. Новината идва единствено дни откакто Сунинг разгласи, че дълговата им рецесия отслабва. Известно е от дълго време, че китайските предприемачи търсят нови вложители за „ нерадзурите “.

PIF към този момент стартира своя проект, който идва непосредствено от саудитските управляващи и по-точно Мохамед Бин Салман. МБС, както са буквите на престолонаследника на Саудитска Арабия има желанието неговият фонд да стане главен състезател в света на спорта. Твърди се също, че консорциумът води договаряния и за закупуване на Олимпик Марсилия от френската Лига 1.

Американецът Франк МакКорт, който е притежател на отбора от Лазурния бряг от дълго време търси нов вложител за носителя на Шампионска лига от 1993 година. Преди време пък Аманда Стейвли, която е част от новото управление на Нюкасъл, показа, че фондът е имал интерес към позакъсалия френски отбор Бордо, само че очевидно проектите са се трансформирали.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР