Коледно-новогодишните празници ще са по-топли от нормалното и без сняг.

...
Коледно-новогодишните празници ще са по-топли от нормалното и без сняг.
Коментари Харесай

Няма да има сняг за Коледа, прогнозира климатолог

Коледно-новогодишните празници ще са по-топли от естественото и без сняг. Това предвижда пред " Фокус " климатологът проф. Георги Рачев. Единственият късмет да прекараме празничните почивни дни в заснежена конюнктура ще е по високите елементи на планините, посочи той.
 
Според проф. Рачев същата метеорологична конюнктура чака страните от Балканите. " Месец декември стартира стремително - по-студено в сравнение с е междинната климатична норма за първите 10 дни от месеца. Прогнозата е, че температурите ще останат по-високи от естественото както през декември, по този начин и през цялата зима ", разяснява специалистът.
 
 ThinkStock/Getty Images

" Дългосрочната прогноза планува температури към 1 градус над нормата, което за три месеца е сериозен индикатор. Това не значи, че не би трябвало да чакаме и мраз - ще има интервали с мъгла, поледици, дъжд, сняг - целият боеприпас на зимата ще бъде налице. Периодите с повече слънце и по-високи температури ще са осезаеми по-често и за по-дълъг интервал от време ", посочи проф. Рачев.

Пътищата ще бъдат сухи, разяснява още климатологът. " Много хора ще пътуват за Коледа и Нова година и се интересуват от изискванията по пътищата - чака ни изсъхнало време ", изясни той.-->
 
 ThinkStock/Getty Images

Положителна наклонност се следи освен във връзка с температурите, преваляванията и меката зима, само че и що се касае до мъглите, предвижда климатологът. Според него до края на месеца те ще понижават и няма да се задържат за повече от два поредни дни. Динамиката на атмосферата ще е по-голяма, а това в композиция с намаляващите мъгли ще подсигурява и по-чист въздух, изясни проф. Рачев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР