Коледният дух завладя едно българско село броени дни преди празника.

...
Коледният дух завладя едно българско село броени дни преди празника.
Коментари Харесай

Доброволци събраха пари и сами украсиха село Райово

Коледният дух завладя едно българско село броени дни преди празника. В самоковското село Райово доброволци събраха пари и сами украсихаа централния площад.

В село Райово живеят малко над 600 души. Инициативата за коледна декорация стартира още преди 3 години, а в основата й е Нели Василева.

„ По принцип общинският бюджет е стеснен и няма пари за декорация на селата, само че с общи старания се доближава този резултат. Обогатява се всяка година украсата, сменяме цветовете, колкото по-богата, толкоз по-добре “, описа уредникът Нели Василева.

Община Самоков също се включва с материали и вишки.

„ На всички прави усещане, че в града е по-богата украсата, и в селата желаят същото. Да има живинка и светлина. Този образец е инфекциозен, към този момент и в другите села се включват “, описа кметът на община Самоков Владимир Георгиев. Тази година жителите Райово събират 1000 лв., с които обогатяват миналогодишната декорация, а над 20 доброволци се включват в слагането й.

„ И за хората, и за гостите на селото работи положително. Живеем в сложни времена и тези доброволчески начинания основават топлота и въодушевление в душите на хората “, сподели доброволецът Катя Янакиева. Целта им е да покажат, че с готовност едно село може да наподобява по този начин, както и огромен български град.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР