Коледният базар в София ще е на площад Славейков тази

Коледният базар в София ще е на площад Славейков тази ...

Коледният базар в София ще е на площад Славейков.


Коледният базар в София ще е на площад Славейков тази година, съобщиха на Фейсбук страницата на Столична Община Направление „Архитектура и градоустройство“. 

В информацията се казва, че публичните пространства в столицата ще бъдат използвани за различни тематични събития, а целта е да бъдат разпознати от гражданите и гостите на София като място за социален живот, култура и забавления.

„Тази Коледа при спазване на всички противоепидемични мерки на площад “Славейков” под егидата на кмета на столицата г-жа Йорданка Фандъкова от общинското дружество “Пазари Юг” ЕАД, ще бъде организиран коледен базар по примера на големите европейки столици“, допълват в информацията за столичани и гости на София.  

На площада ще бъдат разположени дървени къщички с богата украса, зона за забавление, кът за Дядо Коледа и голяма коледна елха. Ще се предлагат храни, напитки и различни сувенири. За доброто настроени за посетителите е предвидена културна програма.

За пешеходната зона пред съдебната палата е предвиден фермерски пазар, който в бъдеще ще стане седмичен.

Междувременно пък стана ясно, че общината в Созопол е подготвила изненада за гостите на морския град също с Коледен базар. На сайта на общината може да се видят повече подробности, карта и заявление за участие. 
...

 


Източник: novini.bg