Коледните добавки към пенсиите винаги са били традиция и да

...
Коледните добавки към пенсиите винаги са били традиция и да
Коментари Харесай

Къде е истината? Сачева твърди, че пари за коледни добавки за пенсионерите има

" Коледните добавки към пенсиите постоянно са били традиция и да давани на хората, които са най-бедни, давани са на хората, които са под линията на беднотия. В България това са към 326 000 души или 330 000 души и в случай че те бяха получили по 50 лв., това щеше да е 16 млн. лв. в един бюджет от 22 милиарда лв. ". Така депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева отговори на въпрос в студиото Българска национална телевизия, в случай че беше обществен министър дали щеше да упорства да се дадат коледни надбавки на пенсионерите.

Попитана за какво от ГЕРБ-СДС не са убедили финансовия министър Асен Василев да се провиснал коледни добавки, защото той споделя, че няма смисъл от тези 50 лв. и по-добре трайно да се усилят пенсиите, Сачева отговори по този начин:

" Това е следващата доза популизъм на Асен Василев. Тук не приказваме за парите и не приказваме по тази причина, че идва Коледа, а приказваме по тази причина, че този жест щеше да покаже България като обществена и солидарна страна ".

Тя изясни още, че хората, които се пенсионират през декември, ще получат автоматизирано по 60 лева към пенсиите си по силата на решение, което е взето в предходно Народно заседание и тази добавка не е обвързвана с нищо за разлика от това, че добавките от коронавирус влязоха в пенсиите.

" Същевременно тези хора, които се пенсионират в този момент през декември, имат доста по-адекватни пенсии по отношение на приходите. А хората, които са с най-ниски приходи, те няма да получат коледна добавка. Тя е напълно различен жест и напълно различен тип политика, тя не е обвързвана с приходите, а е обвързвана с нашето отношение към бедните и повече с етиката - тематика, която от дълго време не участва в българската политика ", посочи Деница Сачева.

Тя разяснява и ставката от 9% Данък добавена стойност за ресторантьорския бизнес, която към този момент остава:

" Това е една от ограниченията, с които бизнеса най-вече би се изсветлил, тъй като това е и мярката, която на процедура хората да работят на ярко. Когато да криеш приходите ти се коства по-евтино от това да си плащаш налозите, нормално предпочиташ да ги криеш. Смятам, че все още тази мярка не е дала своя цялостен резултат, с цел да могат да се вземат следващи решения. "

По отношение на бъдещето на сглобката, Сачева уточни, че от ГЕРБ-СДС дават всичко от себе си, с цел да може това държавно управление да приключи сполучливо своя мандат и да се изпълнят задачите, измежду които Шенген и еврозоната.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР