Коледни добавки за пенсионерите няма да има тази година, обяви

...
Коледни добавки за пенсионерите няма да има тази година, обяви
Коментари Харесай

Асен Василев: Вдигаме пенсиите с около 11% от юли 2024 г.

Коледни добавки за пенсионерите няма да има тази година, разгласи финансовият министър Асен Василев.

„ Политиката, която поддържаме в Министерството на финансите още от 2021 година, е за  “, разгласи министърът.

Той подсети, че тази година парите на най-възрастните бяха увеличени с 12%, а следващата година се очаква .

„ Това значи, че пенсионерите ще получават коледни добавки всеки месец. И това е доста по-честно за тях, в сравнение с за разчитат на подаяния един път в годината “, счита Василев.

От години по традиция за Коледа държавното управление отпуска по 50 лева на най-възрастните. Още в края на октомври обаче финансовият министър разгласи, че сходен разход не е заложен в бюджета.

Инфлацията следващата година ще бъде под 5%, увери министър Асен Василев. Инфлацията е основен аршин за присъединението ни към еврозоната. Според Василев юни следващата година ще получим зелена светлина за участие от 1 януари 2025 година. 

Василев анонсира и упованието си в средата на 2025 година България да бъде част от Организацията за икономическо съдействие и развиване.

" Членството ни в Организацията за икономическо съдействие и развиване, където също работим доста интензивно, и аз персонално се надявам първата половина на 2025 година към този момент да сме пълновръстен член ", сподели още той пред . 

За здравината на финансите у нас приказва триумфът на външната договорна емисия. Както стана ясно нощес, набран е запас от 2,3 милиарда евро при доста положителни условия:

" Два пъти подобрихме изискванията в границите на деня. Ще бъде употребен, както е записано в Закона за бюджета, а една съществена част в действителност ще бъде употребена за връщане на остарял дълг от към милиард и половина евро следващата година в първата половина на година ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР