Коледната звезда, яркочервеното цвете, което обикновено се свързва с празничния

...
Коледната звезда, яркочервеното цвете, което обикновено се свързва с празничния
Коментари Харесай

Коледната звезда, популярното празнично растение, кръстено на робовладелец, може да претърпи промяна на името

Коледната звезда, яркочервеното цвете, което нормално се свързва с празничния сезон, провокира несъгласия, защото хората научават за произхода на името й.

Според Associated Press растението е кръстено на Джоел Робъртс Пойнсет, робовладелец от 1800 година, който също е бил част от войска, която е премахнала индианците от земята им.

Историкът Линдзи Шакенбах Регеле, създател на „ Цветя, оръжия и пари “, написа за това по какъв начин Пойнсет тероризира индианците.

„ Тъй като Пойнсет принадлежи към учени общества, способства за сбирки на ботаници и купува творби на изкуството от Европа, той може по-лесно оправдават прогонването на локалните поданици от домовете им “, написа Регеле.

Пойнсет, който е първият дипломат на Съединени американски щати в Мексико, открива растението Коледна звезда в Мексико през 1828 година и го донася в Съединени американски щати, съгласно Детска стая Swansons. Растението, което е култивирано в Мексико преди 500 години, оказва се като Poinsett, защото придобива известност в Съединени американски щати и се трансформира в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР