Коледната украса все още чака да бъде прибрана, видя репортер

...
Коледната украса все още чака да бъде прибрана, видя репортер
Коментари Харесай

Пролетта наближава, а коледната украса все още „грее“ в центъра на Варна

Коледната декорация към момента чака да бъде прибрана, видя кореспондент на Moreto.net.

Тя към този момент „ ловко “ се съчетава с фигурите на Пижо и Пенда. Така би могло да се препусне и през лятото, та чак до идната Коледа, тъй че да се спестят средства за монтаж и ремонт.

Минаха близо две седмици, откогато кметът Благомир Коцев сподели, че следва унищожаване на коледната декорация.

Тогава той изясни, че казусът със забавянето се дължи на предходното ръководство, тъй като в контракта нямало заложени средства за ремонт и се наложило ново съобщение на социална поръчка.

Има подписано 4-годишно рамково съглашение с компании, които дават отговор за уличното осветяване в града и за коледната декорация. Справка с регистъра на Агенцията по публичните поръчки демонстрира, че в изискванията на договорите им има посочен монтаж и ремонт.

В годините обратно второто постоянно е възлагано в допълнение малко след поканата за слагане на светлинките. През ноември предходната година кметът праща покана за монтаж на украсата, само че в нея по този начин и не се показва нищо за унищожаване на лампичките и светещите фигури.

В началото на януари е отправена покана към компаниите от рамковото съглашение за подписване на годишен контракт за поддръжка на уличното осветяване в петте региона на града, в който попада и грижата за коледната декорация.

Към момента на уеб страницата на АОП към момента няма информация за подписани контракти, а единствено отправени предложения от всеки реализатор.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР