Коледната украса във Варна все още не е свалена почти

...
Коледната украса във Варна все още не е свалена почти
Коментари Харесай

Абсурдна ситуация във Варна: Защо коледната украса на града все още не е свалена

Коледната декорация във Варна към момента не е свалена съвсем два месеца след празниците. Кметът на града Благомир Коцев изясни в пост в профила си във Facebook по какъв начин се е стигнало до нелепата обстановка.

" Хората ме питат за какво в града още има коледна декорация, по кое време ще я смъквам и за какво не го върша. Ще ви кажа. Общината не смъква коледната декорация във Варна, тъй като в оповестената социална поръчка не е планувана такава активност. Да, толкоз неуместно е, колкото звучи.

Това е все едно строителната компания да ви оферира създаване на къща, само че без махането на кофража след това. Извъндоговорното събаряне на украсата би коствало на варненци 150,000 лева Аз няма да дам тези пари напразно! Вместо това ще попитам някогашните управници на града къде им е бил акъла, като са разгласявали тези условия ", написа той.

" Дали съзнателно или от несръчност, те са разписали рамков контракт с компанията и не са заложили в него ремонт на украсата. Твърде провинциално е за град като Варна да се прави подобен бойкот, по тази причина ще приема, че повода е втората ", изясни Коцев.

Кметът акцентира, че това е следващият безразсъден контракт, който са принудени да изпълнявт - като този със сметоизвозващата компания, където за 5 години не е очакван нито един лев за индексация на цените. Въпреки че даже във време без рецесии, инфлацията е към 3% на годишна база.

" Та, ето я повода. Тя е напълно тривиална. Най-обикновена липса на обикновена подготвеност, която ние за следващ път би трябвало да поправяме. И го вършим ", безапелационен беше той.

От поста му стана ясно, че към този момент е извършена нова поръчка в границите на контракта, има ново възлагателно писмо и украсата скоро ще бъде свалена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР