Коледна украса подпали къща във Великотърновско. Пламъците са тръгнали от

...
Коледна украса подпали къща във Великотърновско. Пламъците са тръгнали от
Коментари Харесай

Коледна украса подпали къща в село Върбовка

Коледна декорация подпали къща във Великотърновско.

Пламъците са тръгнали от лампички, увити към елха. Огънят е унищожил покрива и обзавеждането. Четиричленното семейство е невредимо. Инцидентът е станал на 22 декември, след 22:00 часа в село Върбовка. „ При идване, екипът заварва да гори покривната структура и една от стаите. Няма потърпевши жители. Изгоряла е към 60 квадратни метра покривна структура, домашно имущество в стаята, а другите стаи са опушени”, съобщи пред камерата на БТВ Ваньо Джамбазов – шеф на Районна противопожарна работа – Павликени.

„ Най-вероятната причина е късо съединяване от коледната декорация, която е била на елхата”, изясни Джамбазов. Семейството е намерило заслон за коледните празници. Отказват коментар. Съседи описаха, че къщата и покривът са скоро ремонтирани.

От противопожарната работа предизвестяват да се внимава при избора на празничното осветяване. „ Съветите към хората - когато избират коледната декорация, да изискват документ за сигурност. Ако са китайски, би трябвало да са изпитвани в европейски лаборатории, с маркировка. И да съблюдават инструкциите на производителя за монтаж. Да не бъдат оставени нощно време без контрол и преди лягане”, посъветва Джамбазов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР