Коледна елха е била подпалена в центъра на Тирана, предаде

...
Коледна елха е била подпалена в центъра на Тирана, предаде
Коментари Харесай

Албанци подпалиха коледна елха

Коледна елха е била подпалена в центъра на Тирана, съобщи локалният канал Ора.

Десетки души са излезли през вчерашния ден вечерта на митинг в центъра на албанската столица, нарушавайки възбраната за събрания на повече от 10 души на открити публични пространства.

Част от стачкуващите са хвърляли камъни и други предмети по полицейски ръководства, централната постройка на министерството на вътрешните работи и да нахлуят в нея. Протестиращи също са замервали кметството на Тирана и запалили коледната елха, сложена от управляващите в града (християните са към 30 % от почти тримилионното население на балканската държава).

Полицията е използвала мощ, с цел да разпръсне тълпата. Цитираната медия е съобщила за няколко потърпевши и от двете страни и за осъществени арести.

Поводът за недоволството на хората е бил убийството на 25-годишен мъж от чиновник на реда. Според информацията починалият е бил убит, тъй като не се подчинил на полицейска заповед да спре.

Клодиан Раша е излязъл сред 21 и 6 часа и с това е нарушил възбрана, въведена от управляващите в Албания за ограничението на разпространяването на коронавирусната зараза.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР