Коледен бонус от 40 лв. ще получат най-бедните пенсионери у

...
Коледен бонус от 40 лв. ще получат най-бедните пенсионери у
Коментари Харесай

Коледен бонус от 40 лв. за най-бедните пенсионери отпусна правителството

" Коледен бонус " от 40 лева ще получат най-бедните пенсионери у нас, реши на своето съвещание Кабинетът. Добавката ще получат възрастните хора с пенсия или общ брой от пенсиите им (заедно с добавките и обезщетенията към тях) за декември до 363 лева в това число. Толкова е размерът на линията на беднотия за идната 2020 година избран от Министерския съвет.
" Правим го за осми път, това значи, че близо половин милиард са дадени повече за пенсионерите по време на нашето ръководство, разяснява министър председателят Бойко Борисов при започване на държавното съвещание.
С спомагателните над 51 млн. лева по бюджета на ДОО ще бъдат подкрепени 1 276 200 пенсионери, заяви общественият министър Бисер Петков. Тези средства ще бъдат за сметка на преструктуриране на разноските и прехвърлянията по централния бюджет за 2019 година
Премиерът Бойко Борисов подсети и че от 1 юли следващата година пенсиите ще се усилят с 6.7%, а минималната пенсия ще бъде 250 лева Мисля, че програмата в цялостния й размер се извършва сред ГЕРБ и Обединените патриоти, разяснява Борисов.
Преди това на съвещанието на Кабинета министър председателят изиска всички шефове на лечебни заведения, през които е минало умрялото 3-годишно дете, да бъдат уволнени. Вижте какво сподели още Борисов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР