Коледен благотворителен базар с ръчно изработени сувенири от децата в

...
Коледен благотворителен базар с ръчно изработени сувенири от децата в
Коментари Харесай

Коледен благотворителен базар в Съдебната палата в Пловдив

Коледен благотворителен базар с ръчно направени сувенири от децата в Дом за деца, лишени от наставнически грижи " Княгиня Мария Луиза “, се организира в три следващи дни в постройката на Съдебната палата в Пловдив. Инициативата е на Апелативния, Окръжния и Районния съд – Пловдив и към този момент се трансформира в традиция преди всяка Коледа.

На учениците беше предоставена опцията да подредят във фоайето на четвъртия етаж на Съдебната палата направените от тях предмети. Коледните венци, свещници, картички, декорации за елха и играчки бяха изкупени от магистратите и чиновниците. Събраните средства от благотворителния базар ще отидат за закупуване на автомобил вид " пикап “, с който децата ще бъдат извозвани до учебни заведения, спортни мероприятия, болнични заведения.   

Подобни начинания не се организират за първи път в Съдебната палата. Със събраните средства от благотворителния базар през 2017 година бе довършена спортната площадка в двора на  дом " Княгиня Мария Луиза “, а предходната година бе построена нова детска площадка с люлки и катерушки за най-малките ученици на институцията.

" За децата е същинско неспокойствие да се готвят за коледния базар, за направата на коледните сувенири те се трудят цяла година в ателието по арттерапия под управлението на госпожа Кети Ганчева “, сподели директорката на дома госпожа Дарина Кукева. Подобни благотворителни акции магистратите провеждат обичайно с възпитаници от разнообразни пловдивски учебни заведения.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР