Коледата не навсякъде е бяла, но винаги може да е

...
Коледата не навсякъде е бяла, но винаги може да е
Коментари Харесай

5 съвета за Зелена Коледа от WWF

Коледата не на всички места е бяла, само че постоянно може да е зелена.

За посрещането на огромния празник от WWF дават няколко съвета, които ще създадат Коледата во по-хубава. Ако следвате препоръките на природозащитниците ще пощадите портфейлите си и ще спестите на Земята още едно разхищаване.

1. Коледната елха



Пластмасовата елха би трябвало да се употребява минимум 20 години, с цел да оправдае разноските и суровините по нейната направа и превозване. Затова горещо ви предлагаме да си извършите лична елха от подръчни материали. Идеите за сходни елхи са на всички места към нас. Трябва единствено малко да се поразтърсите в интернет.
Ако пък доста държите на същинска обичайната елха, изберете дръвче в саксия. После ще го посадите и ще се грижите за него до момента в който стане огромно и още по-красиво дърво.

2. Коледната декорация



Ако играчките и гирляндите у вас са ви доскучали и имате потребност от многообразие, разменете ги с тези на ваши другари. Можете да ги сменяте по този начин всяка година.

3. Коледните светлини



Изберете LED осветяване, което пести сила. И въпреки всичко, когато не сте у дома, най-добре изключвайте лампичките.

4. Коледната софра



Харчим милиони левове всяка година за храна, с която отрупваме трапезата, само че дали имаме потребност от толкоз доста?! Купувайте в задоволително количество — единствено колкото в действителност ще си хапнете. Препоръчваме ви да изберете сезонни и същински вкуснотии от фермерски пазари. Такъв се провежда всяка сряда пред Министерство на земеделието и храните в София, само че има и на доста други места.

5. Коледните дарове



Не се затрупвайте с непотребни предмети, в случай че в действителност имате потребност от топли чорапи и хубави обувки. Кажете на фамилията и приятелите си кои са обичаните ви дела и поискайте да създадат подаяние за тях от ваше име. Така изхарчените пари ще са в действителност за смислена „ покупка “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР