Коледа винаги е била свързана с това семейството да се

...
Коледа винаги е била свързана с това семейството да се
Коментари Харесай

Забраната, която Елизабет е наложила на Уилям и Хари

Коледа постоянно е била обвързвана с това фамилията да се събере дружно към трапезата, с цел да означи празника. Не тъкмо такива са били разпоредбите във Викторианска Англия, които очевидно са останали да се съблюдават напълно до скоро.
 Промените в Сандрингам за Коледа, които крал Чарлз постанова
Крал Чарлз загърбва коледните обичаи на майка си

Поредни промени от монарха за Коледа

Принц Уилям и принц Хари не са имали правото да се хранят с родителите си принц Чарлз и принцеса Даяна на коледния обяд. Вместо това братята са били отпращани в детската стая, където е бил сервиран обяда и на братовчедите им.

Там всички деца са били наглеждани от детегледачка, до момента в който родителите им са се наслаждавали на тържествена коледна софра, подредена с най-специални кралски порцелан и сребърни принадлежности.
 Снимка 600834

" Децата постоянно са се хранели в детската стая до момента в който пораснат задоволително, с цел да се държат уместно на масата за хранене ", разяснява някогашният кралски готвач Дарън Макгрейди пред Hello. Той добавя, че Елизабет Втора по никакъв метод не е възприемала концепцията за високо детско столче " с бебе, което пищи и разхвърля храна ".

" Това е викторианското обучение. Мястото на децата е в стаята им, където гувернантката да се погрижи за тях. Нещо като съвременна версия на " Имението Даунтаун ", разяснява Макгрейди. Дали крал Чарлз и Камила не престават да съблюдават това предписание не е ясно.
 Снимка 600836

Затова пък е известно, че и до през днешния ден на коледния се сервира напълно обичайно меню - пълнена пуйка с печени картофи, картофено пюре и брюкселско зеле. Десертът е обичайният пудинг, който има и детска вариация с плодове и марципан, прецизира готвачът.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР