Коледа означава нещо различно в целия свят. Тези храни ще

...
Коледа означава нещо различно в целия свят. Тези храни ще
Коментари Харесай

Някои от най-странните и очарователни коледни храни около света. Не е за хора със слаб стомах!

Коледа значи нещо друго в целия свят. Тези храни ще ви покажат какъв брой разнообразни са.

1. Julmust Soda
Julmust е коледна сода, продавана в Швеция. Има плътна консистенция, сходна на бира, създава се от хмел и ечемик и даже надминава Coca-Cola по време на празниците.

2. Кивиак
Kiviak е зимна храна от Гренландия. Състои се от мъртви ферментирали птици, непокътнати в издълбаното тяло на тюлен в продължение на седем месеца. 

3. Пастет от северни елени

4. Свински крайници

В Швеция свинските крайници постоянно са включени като част от „ Джулборд “ или Коледа Smorgasbord. 

5. Bacalhau
В Португалия едно от най-често срещаните коледни ястия е Bacalhau или сушени тресчици. Често се сервира върху варени картофи и зеле.

6. Муктук
В Гренландия обичайната коледна вечеря е инуитското ядене, Муктук. Muktuk е сурова, замразена китова кожа и мазнини, нормално взети от Bowhead Whale, който населява единствено арктически или субарктически води. Понякога може да се сервира и пържено със соев сос.

7. Дълбоко пържена гъсеница
В Южна Африка коледният деликатес е пържената гъсеница на императорския молец. Това е уместно, тъй като гъсеница „ Императорски молец “ е известна още като Коледната гъсеница заради празничните си цветни маркировки.

8. Коледна пудинг пица
Компанията за пици Mayfair в Англия реши, че Коледният пудинг би трябвало да бъде малко по-модерен тази година.

9. Шаран
Дългогодишна традиция в Чешката република е да ловите шаран за Коледа и да го отглеждате във вана през седмиците преди огромния ден, с цел да сте сигурни, че е допустимо най-свеж за Коледна вечеря. 

10. KFC
Пуйката е съвсем непознато ядене в Япония. В резултат на това тези, които търсят обичайната коледна птица, отиват в KFC. Поръчките се вършат повече от два месеца авансово, с цел да се обезпечи наличност.

11. Понче а ла Романа

Ponche a la Romana е чилийският отговор на Egg Nog. Състои се от шампанско, смесено с ананасов сладолед, поднесено с лед. 

12. Празнични чипс Прингълс
Да, те съществуват. В допълнение към „ Сладка канела “ и „ Mint Choc “, Pringles предлага и „ Подправка с тиквен къс “, „ Канела и захар “ и „ Мента и бял шоколад “. Това излиза отвън надзор.

13. Максалаатико
Maksalaatikko или черен дроб, е финландско ядене, приготвено от надробен черен дроб, ориз, масло, сироп, лук, яйца, стафиди и нормално се сервира с конфитюр от боровинки. Забавен факт: Максалаатико в миналото е бил определен от финландските възпитаници за най-нехаресваната им храна. Весела Коледа , деца!

14. Коледна вечеря с гореща консерва
Определено най-тъжното в нашия лист е Коледната вечеря Hot Can съдържа пуешко гювече, сос от алена боровинка, заряд и зеленчуци. Положителната страна е, че че може да бъде квалифициран единствено за 8-12 минут

15. Смалахове

Smalahove е норвежки деликатес, който се прави от агнешка глава, нарязана на половина. Очевидно ушите и очите се смятат за най-хубавите елементи, а останалата част от главата обичайно се яде начело обратно. Надяваме се, че тази година няма да намерим това под нашето дърво.

Ето още няколко предписания за празниците:

Рецепта: 

Кестени, печена гъска - 

Рецепта: 

 - обичана на дребни и огромни

В студените дни -  

Направете си този уникален 

Коледен брънч: 

Остават 14 дни до Коледа :

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР