Коледа наближава, снегът навън вече успя да разпали искрата на

...
Коледа наближава, снегът навън вече успя да разпали искрата на
Коментари Харесай

Хиляди буболечки се крият в коледните ни елхи

Коледа наближава, снегът на открито към този момент съумя да разпали искрата на празничното ни въодушевление, както и украсените витрини на магазините и празничните светлинки, които към този момент осветяват улиците. Но има едно нещо, което в действителност кара духа на Коледа зда оживее - коледната елха.

След като я внесем вкъщи и стартираме да я кичим с играчки, герлянди и лампички, ние ѝ вдъхваме живот, само че даже без всички тези украси, тя е цялостна с живот. Можете да попитате 25 000-те буболечки, които се спотайват там, написа в. Mirror.

 Изследователи откриха, че голям брой въшки, акари, молци и паяци се спотайват измежду клоните на коледните дървета, заспали добродушно зимен сън. Те дремят до момента в който не внесем елхата в топлия си и комфортен дом.

Буболечките спят зимен сън и нормално почистват телата си от течности и стават изцяло неактивни, споделиха експерти от университетския музей в Берген, Норвегия. След като почувстват топлината и се разсънят от светлините, насекомите мислят, че е настъпила пролетта и се връщат към дейния метод на живот. Ако създадем опит, като пламенно изтупаме елхата върху бяла завивка след празниците, ще намерим огромен брой дребни буболечки. Те могат да бъдат проблем единствено в случай че някой в дома има алергия.

 Ако желаете да избегнете тези нашественици, избирайте дръвчета, расли в покрайнината, с твърда дървесина, защото те имат стеснен брой жители, поучават учените. В никакъв случай обаче, не се опитвайте да се борите с насекомите по елхата, тъй като това ще я повреди. Просто приемете, че, сходно на саксийните растения в дома ви, които приютяват мушици, в коледното дърво също живеят буболечки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР