Коледа е все по-близо и повечето хора вече започват да

...
Коледа е все по-близо и повечето хора вече започват да
Коментари Харесай

Коледната елха крие опасности за здравето


Коледа е все по-близо и множеството хора към този момент стартират да мислят за декорация на дома си или напряко да го украсяват. Гирлянди, лампички, разнообразни украшения и несъмнено кралицата на празничния дух – коледната елха. Но знаете ли, че има възможност тя да ви донесе и проблеми?

Ако през този празничен сезон кихате повече и се сдобиете с пресипнал глас, това може и да не е единствено от страст поради подарък, който сте получили, написа vesti.bg Може да става дума за „ синдром на коледната елха “.

Опасните странични резултати от коледната елха
  • Какво може да ви аргументи живата ви елха

Живите борови дървета могат да причинят проблеми за хората с астма. Те могат да внесат мухъл и пъстър прашец във вашия дом. За някои хора плесента може да аргументи запушен нос, възпалено гърло, кашлица или хрипове, парене в очите или кожен обрив. Хората с астма или алергичните към мухъл могат да имат тежки реакции.


  • Топлината в дома ви може да утежни алергиите ви

Самите дървета най-вероятно имат спори на мухъл и пъстър прашец върху тях, които се внасят в дома. Плесдента пораства в топла, влажна среда и от време на време вътрешността на вашия дом обезпечава съвършените условия за поощряване на растежа на мухъл.
  • Играчките за елхата също може да ви разболяват

Изкуствените коледни дръвчета и играчките, съхранявани в гараж или мазе, могат да имат мухъл и прахуляк по тях. Не забравяйте да избършете играчките и да измиете стойката за дървото. Картонените кутии и отворените торби разрешават натрупването на прахуляк. Преминете към контейнери за предпазване, които защищават от прахови акари.
  • Алергиите могат да се влошат към Коледа

Коледните елхи са вероятен източник на излагане на мухъл по време на празниците. Алергиите към мухъл доближават своя пик през есента и има втори пик при доста от сензитивните към мухъл хора по време на коледните празници.
  • Как да предпазите елхата и себе си

Ако сте заложили на изкуствено дръвче измийте го доста добре, преди да го украсите. Същото важи и за живата елха – измийте я с маркуч и я оставете да изсъхне в гаража или на терасата, в случай че е задоволително топло. Дръжте живата елха в дома си до 7 дни, тъй като след 7 дни плесента стартира да нараства.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР