Коледа е специален момент за всеки от нас. За голяма

...
Коледа е специален момент за всеки от нас. За голяма
Коментари Харесай

Деца творят картички, за да спасят от самота възрастните в хосписите. Включи се и ти!

Коледа е специфичен миг за всеки от нас. За огромна част от хората в домовете за възрастни хора, приютите, в този момент е по-трудно. Нека да се опитаме да им помогнем да не помнят, даже за миг, къде са и за какво са там, дано да им покажем, че мислим за тях даже и да не можем да сме дружно.
Кампанията под надпис ще събере ръчно направени картички от дечица за Коледа, а всяка една от тях ще зарадва някоя баба или дядо от домовете за възрастни.

Идеята хрумва на Кристина Дерелиева, която от години живее отвън България. Споделя, че концепцията й хрумва непринудено, само че бързо намира съидейници, които да оказват помощ за събирането и разнасянето на картичките. В момента Кристина търси и заведения за хранене, които биха желали да се включат в акцията, като подготвят и коледна храна за възрастните хора.

Факт е, че бизнесите в целия свят страдат сега, само че какво по-голямо достойнство от това да дадем радостна Коледа на възрастните все пак?

“Някои от тях си нямат никого, а даже и да си имат, в тази международна пандемия, не могат да имат контакти с външния свят. ”



Нека децата вкъщи да изработят картичка с коледна тема, пожелайте щастлива Коледа и изпратете обич.
Дори и най-малките могат да се включат, в случай че мама намаже ръчичката с безвредна багра и я отпечата върху лист хартия, а след това трансформира в коледна елха.


Картичките с коледна тема, направени от децата ни, не трябва да съдържат глитер /лъскави дребни частици/ и дано младите художници слагат дребното име и възрастта под творбите си.

Моля да изпратите творбите на адреса на магазин “НА ТЪМНО ” във Варна - ул. “Стефан Стамболов ” №2, 9000 Център, Варна, България, или минете да ги оставите в магазина.
Картички могат да се оставят и до 14 декември в магазините " НА ТЪМНО " в Бургас /Ул. ”Богориди ” 16, Тел: 0877 917 257/, както и в София /ул. ”Иван Вазов ” 13, Тел: 0877 885 247/. Организаторите молят да напишете на плика/пакета какъв брой картички са вътре, с цел да е по-лесно и бързо да се разпределят по приютите.

" Възрастните ще се зарадват на всяко създание, не е нужен гений или перфекционизъм - единствено предпочитание и сърце. Сигурна съм, че дечицата ще се зарадват също на сходен план. Моля, не се ограничавайте до една картичка - колкото повече творят дребните, толкоз повече възрастни хора ще имат картички за Коледа. ", разяснява още Кристина Делериева.

Творбите на децата ще се одобряват до 15-ти декември, с цел да могат да се раздадат на възрастните дружно с коледната им вечеря.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР