Коледа е съвсем близо и ако още не сте купили

...
Коледа е съвсем близо и ако още не сте купили
Коментари Харесай

Под елхата: Ваучер за подарък от Европа

Коледа е напълно близо и в случай че още не сте купили дарове за всички обичани хора, помислете и за един много удобен вид - ваучер, с помощта на който всеки  може самичък да реши каква изненада желае под елхата.  Възможно ли е да купите ваучери за дарове от магазин в друга страна от Европейски Съюз? Кога изтичат подаръчните документи? Европейският потребителски център в България дава потребна информация, събрана благодарение на експерти в мрежата на потребителските центрове в Европейски Съюз, Исландия и Норвегия.

Мога ли да купя ваучери въпреки това в Европейски Съюз?

Да, можете. Благодарение на края на неоправданото геоблокиране може да купувате артикули и услуги от търговци със седалище във всяка една страна от Европейски Съюз. Това важи и за ваучерите. Имайте поради обаче, че продавачът не е задължен да прави доставка до България, в случай че нормално не го прави. В реалност - казусът с доставката може да възникне при пазаруване на ваучери, само че не и при положение на електронни талони. Заради това е добре първо да ревизирате съответната информация в Общите условия на уеб страницата на магазина. Ако въпреки всичко се съмнявате, не се колебайте да попитате търговеца! Проверете и по какъв начин стои въпросът с доставката на подаръка, който по-късно ще бъде „ осребрен “.

Колко дълго важат ваучерите?

В множеството страни няма избран период за годност на ваучерите, избран нормативно, а зависи от търговеца. Обикновено тази дълготрайност се записва на самия ваучър. В Германия ваучерите най-често важат 3 години, в Латвия – 6 месеца или 1 година, в Гърция – от 3 до 6 месеца, в Унгария – в случай че няма категорично избрана дълготрайност, то интервалът е 5 години, а за Швеция – нормално 10 години. Ако купите подаръчни документи от магазин в Норвегия – валидността е 3 година, в случай че категорично не е конкретизирано, че срокът е по-кратък. За Дания срокът също най-често е 3 години, само че сумата за електронните ваучери може да бъде възобновена през първата година след приключването на този период. (продължава на идната страница)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР