Колебливото начало на US Open е зад гърба на Роджър

...
Колебливото начало на US Open е зад гърба на Роджър
Коментари Харесай

Федерер постигна 18-а поредна победа в турнир от Големия шлем за сезона

Колебливото начало на US Open е зад тила на Роджър Федерер и той продължава да покачва равнището си с течение на мачовете. Швейцарецът преодоля без особени проблеми Филип Колшрайбер 6:4, 6:2, 7:5 за 1.49 часа и се класира на четвъртфиналите. За разлика от първите си две срещи, в които трябваше да минава през оптималните пет сета, този път Федерер повтори играта си от третия кръг против Фелисиано Лопес и беше праволинеен.

За 51-и път в кариерата си Маестрото влиза измежду най-хубавите осем в шампионат от Големия шлем, а идващият му противник е Хуан Мартин Дел Потро.

.@rogerfederer defeats Kohlschreiber 6-4, 6-2, 7-5 to set up a highly anticipated QF against Del Potro!#USOpenpic.twitter.com/0MbQnlGhsj
— US Open Tennis (@usopen) September 5, 2017

Швейцарецът изгуби едвам шест точки в петте си сервис гейма в първия сет и проби един път противника си, с цел да поведе с 6:4. Във втората част той беше още по-стабилен, губейки единствено четири точки и записвайки два пробива.

Колшрайбер, който преди този мач имаше 11 загуби от 11 срещи с Федерер, опита всичко в третия сет, като се държа до 5:5. В дуела швейцарецът сподели най-хубавото от себе си и нито един път не даде точка за пробив на противника си.

" Чувствах се доста добре и мисля, че основен фактор беше постоянният ми сервис. Виждаме, че един пробив ти носи триумф в даден сет, тъй че за мен беше значимо, че не изгубих доста точки ", сподели Маестрото след мача.


" Артър Аш стейдиъм " беше цялостен за мача на Федерер.

Той реализира 18-ата си поредна победа в шампионатите от Големия шлем през този сезон, откакто завоюва купите на Australian Open и " Уимбълдън ". Освен това Федерер е на крачка от присъединяване на седми следващ полуфинал в шампионат от Шлема.

Следващият противник на Федерер е негов остарял познайник. Дел Потро постави завършек на серията от пет следващи трофеи на швецареца в Ню Йорк, побеждавайки го на финала през 2009 година

" Радвам се, че го виждам още веднъж в тура, той е страховит състезател. Още помня нашия героичен край през 2009 година и нямам самообладание да играем ", добави Федерер.

Дел Потро си обезпечи присъединяване на четвъртфиналите след маратонски мач с Доминик Тийм. Той избави два мачбола и превъзмогна вирус, който го мъчи в последните дни, с цел да победи австриеца. Дел Потро надви с 1:6, 2:6, 6:1, 7:6 (1), 6:4 за 3.37 часа.

 Викът на успеха. След 3 часа и 37 минути Дел Потро пречупи Доминик Тийм.
Викът на успеха. След 3 часа и 37 минути Дел Потро пречупи Доминик Тийм.

Шампионът от 2009 година даде всичко от себе си и за втора година подред е измежду най-хубавите осем: " Не знам какво да кажа след такава борба. Бях болен в последните два дни и просто пробвах да дам каквото ми беше останало ", сподели аржентинецът.

Тийм без никакви проблеми поведе с 2:0 след доста постоянна игра и забележими съмнения от Дел Потро. Все отново аржентинецът се събра и завоюва третата част, с цел да рухне още веднъж в четвъртия сет.

В него австриецът поведе с 5:2 и имаше два мачбола, водейки с 40:15. Точно тогава Дел Потро откри сили в себе си и съумя да докара нещата до тайбрек, в който беше праволинеен – 7:1. Това пречупи международния №6 и аржентинецът завоюва петия сет с 6:4.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР