Колебанията у хората относно ваксинацията срещу COVID-19 има икономически аспект.

...
Колебанията у хората относно ваксинацията срещу COVID-19 има икономически аспект.
Коментари Харесай

Дянков: Не влезем ли в туристическия сезон през пролетта, просто ще го загубим

Колебанията у хората по отношение на имунизацията против COVID-19 има стопански аспект. Това значи, че ще се забави процеса на излизане от рецесията и дълги и мъчителни месеци за част от бизнеса, като се стартира от туризма и транспортната промишленост.
Това съобщи в ефира на Българската национална телевизия Симеон Дянков, някогашен вицепремиер и финансов министър.

“Колкото по-бързо успеем да влезем в положителни темпове на имунизация, толкоз по-бързо ще се развие българската стопанска система и ще излезем от кризата”, безапелационен беше още Дянков.

“Пролетта стартира туристическия сезон. Ако ние не влезем в него, каквото и да прави държавното управление и нашите компании, просто няма да има полети от останалата част на Европа и сезонът ще се загуби. Това не трябва да се случва”, предизвести още някогашният финансов министър.

По думите му обикновено е да има подозрения по отношение на самите ваксини. Дянков даде и образец със Съединени американски щати, където също са скептични.

“България постоянно се съмняваме повече в нашите институции и дали това, което вършат, е вярно. В случая е вярно и колкото повече хора по-бързо се имунизират, толкоз по-добре от здравна и икономическа гледна точка”, изясни още Дянков.

“Миналата година имаше и във компаниите, и в държавните управления в Европа обилни финансови запаси. Те бяха употребявани – къде по-добре и по-бавно. Но имаше финансов запас. Тази година компаниите имат доста по-малък запас и въпреки че Европа би трябвало да оказва помощ, това идва със забавяне. Точно по тази причина не би трябвало да губим дни и седмици с имунизациите, с цел да се усеща стопански живот “, добави Симеон Дянков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР