Колбасите собствена марка на Lidl преминават през строги проверки на

...
Колбасите собствена марка на Lidl преминават през строги проверки на
Коментари Харесай

Строг качествен контрол на всеки три месеца прилага Lidl за колбасите собствена марка

Колбасите лична марка на Lidl минават през строги инспекции на всеки три месеца, с цел да се подсигурява непрекъснато високото им качество. Компанията ползва подробен надзор върху целия развой на произвеждане и доставка, като слага високи лични стандарти за качество, които надминават нормативните условия. Контролът стартира още на равнище асортимент на доставчиците на месо.

Продуктите минават физико-химични и микробиологични разбори четири пъти в годината както от страна на веригата, по този начин и от самите производители. Всички салами от личните марки се подлагат и на ежемесечен органолептичен разбор – за усет, аромат, цвят, конструкция и други

Едно от основните условия, с цел да се обезпечи това качество, е в тях да не се съдържа механично отделено месо (МОМ). С потреблението единствено на ръчно отделено месо в саламите си Lidl предлага на своите клиенти достоверен и автентичен усет освен във високия, само че и в ниския ценови клас. При механичното обособяване на месо процесът се извършва машинно и под налягане, а получената суровина е с нарушена конструкция и ниска хранителна стойност. Това изисква вложение на повече сгъстители, оцветители и подобрители, с цел да се придаде форма и сбитост на крайния артикул.

„ Когато приказваме за саламите ни лична марка, за нас е значимо да предложим артикули с потвърден генезис и безкомпромисно качество, основани по чисти предписания. Очакванията на нашите клиенти са високи, по тази причина сме въвели процеси, с които да сме сигурни, че ще ги осъществим “, разяснява Йордан Рибаров, управител „ Стоково доставяне “ в Лидл България.

На българския пазар Lidl предлага четири лични марки салами, които съставляват 80% от целия подбор салами на веригата. Сред тях е обичаната на хиляди консуматори продуктова линия „ Родна стряха “, която се прави единствено и само от български производители, като се съблюдават достоверните предписания и усети от предишното. Pikok е марката с най-голямо многообразие – от кренвирши и наденици до варено-пушени ребра и бирени пръчици. Брандът предлага и няколко продукта, подобаващи за деца, както и линията Pikok Pure за артикули без консерванти и овкусители, с най-малко 90% месо. Колбасите под марка Pikok Pure се създават по новаторска технология, при която изкуствените добавки се заместват с натурални такива като къдраво, алено цвекло и паприка, и се употребяват естествени консерванти. Baroni е най-достъпната в ценово отношение марка, а Dulano включва създадени главно в Германия специалитети от месо.

Високите стандарти за качество на личните марки сухи салами са оценени и от потребителите в България с орден за качество QUDAL от без значение изследване на швейцарската организация ICERTIAS (International Certification Association GmbH), извършено измежду 1200 българи през март 2022 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР