Колата се счупи в момента, в който ПП започна да

...
Колата се счупи в момента, в който ПП започна да
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Служебното правителство е в капан

Колата се счупи сега, в който Политическа партия стартира да се постанова за съвсем всяко решение, което искаше да се вземе, без да подхожда съдружно и без да цени мнението на по-малкия сътрудник. Това сподели министърът на районното развиване в оставка Гроздан Караджов в предаването „ На фокус " по Нова телевизия.

Той съобщи, че за част от решенията на държавното управление съдружните сътрудници са разбирали от медиите. „ Вие научавахте преди нас какво се е случило, без това да е разисквано на Коалиционен съвет ", акцентира Караджов.

„ ИТН " по думите му от самото начало е търсел разговор по всеки един от въпросите. „ Почти всяко решение и всяко заплащане в моето министерство ставаше, откакто го координирам с Кирил Петков и Асен Василев. След това обаче те някак не желаят да носят отговорност за тези общи решения. Излизат пред медиите и изсипват обвинявания ", съобщи Караджов.

Още през септември 2021 година Кирил Петков и Асен Василев оферират на Народно събрание да се изплатят 1,3 милиарда лв. на компаниите, които в този момент дефинират като „ крадливи " и като „ мафия ", уточни Караджов. „ Там, в препоръчаното решение няма нито един механизъм за надзор, нито една междуведомствена комисия, няма парламентарен надзор. Още тогава има един корупционен план в зародиша на „ Продължаваме промяната " и те не престават да преследват тези милиарди от самото начало. Сериозни бизнес ползи към върхушката на Политическа партия стоят зад всички подправени контролни механизми за да управляват на кого да се заплаща и по какъв брой да се заплаща. Неслучайна е и заповедта на премиера, че през него минават всички заплащания на АПИ над 900 000 лв.. Според вас това не е ли корупционно? ", попита районният министър в оставка.

Относно митинга на пътния отрасъл, Караджов разяснява, че това също е резултат от безотговорното държание на Кирил Петков. „ Фирмите се обвяват против периода 30 септември, който Петков еднолично заложи в плана на решение на Народно събрание, тъй като сподели: „ Ако стане нещо и ние не сме в държавното управление, дано да ги блокираме. Подкрепям протестиращите в това, че не трябваше да има такива нелепи условия в решението на Народното събрание ", сподели той.

Според него след 30 септември страната ще остане без пътно поддържане, което също е по виновност на Кирил Петков. „ Служебното държавно управление е в капан и сега се пробват да трансферират от болната глава на хубавичко глава казуса ", разяснява Караджов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР