Каква е възрастта за съгласие в Обединеното кралство - и може ли да бъде променена след обвиненията на Ръсел Бранд?

...
Колата на BBC ме отведе до къщата на Ръсел Бранд“Лиза
Коментари Харесай

„Колата на BBC ме отведе до къщата на Ръсел Бранд“

Лиза Дърстън от SARSAS, благотворителна организация, която подкрепя хора, засегнати от изнасилване и сексуално посегателство, казва, че „дисбалансът на силите“ между някой, който е на 16 или 17 години, и много по-възрастен партньор „може да направи връзката изключително неравностойна“.

Тя каза пред Sky News: „Въпреки че е важно да не за да се откаже на всеки над 16-годишна възраст, важно е също така да се признае огромният дисбаланс на силите във връзката между 16/17-годишен и някой много по-възрастен.

"Законът гласи, че е незаконно да участвате в сексуална активност с лице под 18 години, ако сте в позиция на доверие - например, ако сте негов учител, социален работник, лекар или болногледач.

"В други ситуации, въпреки че може да е законно да имате сексуална връзка с някой много по-млад от вас, това не го прави добре.

„Дисбалансът на властта и способността, която дава на някого да манипулира или експлоатира по-млад човек , може да я превърне в изключително неравностойна връзка.

„Някой, който е на 16/17 години, е малко вероятно да има житейския опит или знания за взаимоотношенията на възрастни, които да му помогнат да се ориентира в тази връзка.“

< p>Какви допълнителни защити има за тийнейджърите?

Има някои допълнителни защити за младежи на 16 и 17 години.

Незаконно е:
• Вземането снимка или видеоклип на лице под 18 години, участващо в сексуална активност
• Плащане за секс от лице под 18 години
• Участие в сексуална активност с лице под 18 години, ако имате доверие
• Участвайте в сексуална активност с лице под 18 години, ако то е член на вашето семейство.

Тази година Англия и Уелс също повишиха минималната възраст за брак до 18 години, което означава 16 и 17 години- възрастните вече няма да могат да се женят или да влизат в гражданско партньорство, дори ако имат съгласието на родителите си.

Хората в Шотландия и Северна Ирландия все още могат да се женят на 16 години, ако имат разрешение от своя родител или настойник .

Може ли Обединеното кралство да реформира възрастта за съгласие?

Това беше гореща тема през последните месеци, особено след като стана ясно, че водещият на BBC Хю Едуардс е обвинен, че е платил на тийнейджър за изрични снимки – но в момента няма масова кампания, която да повиши възрастта за съгласие на 18.

През юли Едуардс беше обвинен, че му е изпратил сексуално явни снимки.

Водещият че се е съблякъл по бельо по време на видео разговор с младежа, който сега е на 20 години.

Нямаше „информация, която да показва, че е извършено престъпление“.

Междувременно кариерата на Филип Скофийлд беше на пух и прах, след като той призна, че има жена, която е работила в „Тази сутрин“ на ITV.

Въпреки че двойката се запознава, когато момчето е на 15 години, водещият настоява, че романтичната връзка е започнала пет години по-късно, когато неговият любовник е бил над възрастта за съгласие.

Закони Ромео и Жулиета

Един вариант, който Обединеното кралство би могло да обмисли, ако повиши възрастта за съгласие, би било въвеждането на „Ромео и законите на Жулиета".

В много щати на САЩ има изключение, че дадено лице може законно да прави секс по взаимно съгласие с непълнолетно лице, при условие че той или тя не е определен брой години по-възрастен (обикновено по-малко от четири). Това би означавало, че 16-годишен и 17-годишен може законно да правят секс, въпреки че са под възрастта за съгласие, но 16-годишен и 30-годишен не могат.

< p>Прочетете още:
Какви са обвиненията срещу Ръсел Бранд?
От наркоман до комедийна звезда често в центъра на спора
Миналите предупреждения на звездите за Бранд се появяват отново

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР