Колапсът на Credit Suisse на стойност няколко милиарда евро може

...
Колапсът на Credit Suisse на стойност няколко милиарда евро може
Коментари Харесай

Крахът на Credit Suisse може да означава край на повишенията на лихвите

Колапсът на Credit Suisse на стойност няколко милиарда евро може да значи избавление за притежателите на ипотечни заеми, защото Европейската централна банка обмисля завършек на повишението на лихвените проценти. Сътресенията на финансовия пазар може да свършат част от работата на Европейската централна банка, в случай че подтиснат търсенето и обуздаят инфлацията, разяснява президентът на ЕЦБ Кристин Лагард, представена от международните организации.

" Ясно е, че напрежението във финансовата непоклатимост може да окаже въздействие върху търсенето и в действителност може да свърши част от работата, която другояче би била свършена от паричната политика и покачванията на лихвените проценти ", съобщи Лагард пред Комисията по стопански и парични въпроси на Европейския парламент.
 След като беше купена за $3,2 милиарда от UBS, акциите на Credit Suisse се сринаха с близо 60% Обновена
След като беше купена за $3,2 милиарда от UBS, акциите на Credit Suisse се сринаха с близо 60%

Това разяснява швейцарският министър на финансите

Основният лихвен %, който дефинира лихвите по ипотечните заеми и какъв брой се таксуват хората - се увеличи пет пъти от юли до 3%, добавяйки стотици евро на месец към жилищните заеми. Но друго планувано нарастване от 0,5 пункта до 3,5% може да не се реализира, считат пазарни наблюдаващи.

Министърът на обществените разноски Паскал Донаху сподели, че сега " рисковете се следят доста деликатно ".

" Ние сме регулирали нашите банки доста по-добре, с цел да запазим сигурността на банковата система. Трябва да бъдем спокойни и да осъзнаем какъв брой бързо могат да се трансформират нещата ", акцентира Донаху.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР