Колаж: ПикД-р Красимира Иванова е един от най-добрите и уважавани

...
Колаж: ПикД-р Красимира Иванова е един от най-добрите и уважавани
Коментари Харесай

Сестрата на Бойко Борисов: Плаче ми се за Николай Петров, от гнусотията срещу него! Спаси ме от 7 см тумор след 7 часа операция

Колаж: Пик

Д-р Красимира Иванова е един от най-хубавите и уважавани неонатолози в България, спасявала е живота на стотици новородени бебета, нуждаещи се от най-хуманната помощ в първите минути и часове от живота си на този свят.

Тя е педиатър с над 30-годишна кариера, завеждащ поделение по неонатология в Първа профилирана АГ болница. Сестра е на премиера Бойко Борисов, оповестява Пик.

Преди няколко години претърпя тежка интервенция след открит менингиом – израстък в мозъка. Продължилата повече от 7 часа тежка намеса бе осъществена от екип с присъединяване на ген. Николай Петров като анестезиолог и реаниматор и по тази причина потърсихме доктор Иванова за коментар – и като пациент, и като доктор след подадената през вчерашния ден от него оставка.

Тя направи прочувствена изповед в персонално качество и призна, че не се вълнува от политиката и нюансите на поста му като министър, а разяснява лекаря, професионалиста и индивида Николай Петров.

В края на диалога ни страстите доближават връх, персоналното отношение, сълзите и болката не остават скрити. И няма по какъв начин да е другояче, когато става дума за човек, който избавя животи, който връща хора от оня свят и за мъж, отдал своя живот на човечеството, а и като боен – на родината.  

- Д-р Иванова, във връзка оставката на ген. Петров, като негова пациентка, а и сътрудник, по какъв начин ще коментирате случилото се, какъв доктор е той и не би трябвало ли той да се върне на работа във ВМА, с цел да не загубим един необикновен експерт за България, а и управител, какъвто потвърди, че е?

- В моя живот има доста, доста малко хора, които същински почитам. Моето почитание и поклонение към него ще останат за цялостен живот. Той ще остане един от най-важните хора в живота ми! Независимо от това каква история е скрита към него. Следя нещата, доколкото съм доктор, само че това беше гнусно, доста гнусно, доста транспарантно, доста долнопробно. Този човек не заслужаваше това нещо!

Роднините са си родственици, близки… От моя позиция мога да разясня, тъй като съм много пострадала и в моя живот в никакъв случай не съумях нещо кой знае какво да сътворя. Имаше един миг преди време, когато затвориха 3-та АГ болница...

- Когато се разигра скандал с кандидатурата ви за шеф ли?

- Не, приказвам ви за много преди този момент.

Оставете директорството, там история беше доста мръсна, нито един публицист не попита за какво се постъпва по този начин и в този момент още веднъж този човек е отново шеф, положението на болница „ Шейново ” е непоносимо, само че когато дадени хора вървят с парите напред, няма по какъв начин да се пребориш.

Изобщо не се тормозя да приказвам по този начин, тъй като съм извънредно гневна! Един сериозен, почтен заслужен човек и експерт не заслужава това. Много съм тревожна за това, че душевен се влияе на най-хубавите лекари. На първо място той е доктор, той не ме остави нито за момент. Лично аз, откогато съм оперирана, не съм се доверила на никой различен, с изключение на на него. Защото той ми сподели какъв превъзходен и брилянтен експерт и човек е.

- А какъв беше вашият случай с роднинските кавги?

- Навремето, когато затвориха 3-та АГ болница и аз останах без работа, започнах да си диря работа и започнах във 2-ра градска болница в акушеро-гинекологичното поделение.

Една известна журналистка беше пристигнала да събира гнусотии и ме попита: „ Вашият брат знае ли, че работите тук? ”. Казах й: „ Вижте, аз съм доктор! Аз не съм любовница! Аз би трябвало да работя, с цел да си прехранвам сина и себе си. Имам почтена и хубава специалност, учила съм, взела съм компетентност, това е предопределение и би трябвало да работя. Какво да върша? Да си заставам у дома, тъй като господин Борисов е кмет ли? Той даже не знае, че аз работя тук, просто си открих работа...

- Ето, че в този момент това унищожава и още един лекар…

- Честно да ви кажа, просто ми се плаче. Защото това е доста, доста, доста неприлично! Никога няма да се случват нещата в България, в случай че по този начин тъкмо се отстрелват най-качествените хора.

Това е моето човешко мнение като на пациент, само че и сътрудник, който се е отзовавал постоянно и доста е помагал и на болничното заведение. Той е помагал с реанимацията си и е избавил толкоз доста дами, родилки в тежко положение и те са живи и здрави, с помощта на неговата клиника, която сътвори с толкоз труд. И като сътрудник, и като пациент, аз персонално ви споделям, че съм доста тъжна.

Не беседвам на тези тематики с брат си, ние имаме фамилни тематики. Говоря само и единствено от мое име и не разясня негови решения.

- Вие имате персонално отношение в тази ситуация като пациент, както и като доктор.

- Това е моето мнение. Много ми е мъчително и съм омерзена. Аз съм на 61 години и мога да преценява.

Мога да кажа също, че е доста мъчно на околните на хора, които са на дадена държавна позиция, тъй като се оказва, че не могат да работят. Моята племенничка, да вземем за пример, си гледа бебето с две висши образования и приключила в Америка. Не може да стартира работа, тъй като където и да стартира, ще има коментар, че това е дъщерята на Борисов. Справедливо ли е? Момичето се унищожи, с цел да приключи две образования в Америка.

- Така е обстановката и във вашето семейство…

- Да, нямате визия синът ми, който е правист и с юридическо обучение, какъв брой мъчно си откри работа.  

- Притеснително ли е, че към този момент втори шеф на ВМА става жертва на медиен скандал? Знаем, че ген. Тонев не устоя на това напрежение, мир на праха му…

- Това е унищожена душeвност. Това е по-страшно и от физическата болест и физическото страдалчество. Не е заслужено.

- Преди няколко седмици ген. Петров претърпя сериозна интервенция и тъкмо в този миг се заприказва и за неговата оставка, не е ли необичайно това?

- На секундата споделиха, че си подава оставката, а той е опериран. Всички се разболяваме и аз бях оперирана и в болнични, прибрах се у дома и се стабилизирах и се върнах на работа. Благодарение на тази болница и този екип, проф. Евтимов, проф. Петров, аз съм жива и здрава и имам внуци и популярност Богу съумях да ги видя. Затова помагайте – вие, честните и честни публицисти, помагайте да не се случват такива неща, тъй като в действителност никой няма изгода от това. Той е доста заслужен, самолюбив човек, той…

Знаете ли – преди няколко дни ми сподели: „ На мен просто ми се плаче! Аз съм работил за името и имам фамилията си, аз това имам в живота си! И постоянно съм се опитвал почтено да ги вардя ”.

Не може един човек, който за две години реализира такива резултати във ВМА и почисти толкоз задължения и в това време този човек да се упреква в нещо, което е техническа процедура. Знам ли аз по какъв начин да го определя…

- За да сме точни, обстоятелствата са, че стопи над 100 млн. лева задължения и избави болничното заведение от банкрут. Как и за какво ще стопи тези задължения, в случай че е имал някакви други намерения… Тази процедура фактически е техническа и е ясна, по тази причина неслучайно има такова решение на прокуратурата. Винаги при социална поръчка се избира офертата с най-ниска цена. А и всичко е изпълнено съвършено по поръчката.

- Усещам, че сте честен човек и доста ви благодаря, че имате положително отношение към него, тъй като той в действителност го заслужава!

- Откровено ви споделям, че освен като публицист, само че и като човек съм извънредно потресена, че доста известни хора, мъчително ми е да им кажа даже имената, с значими публични позиции, в това число с тежки, най-тежките диагнози, на които той е помагал и спасявал, ни отхвърлят да разясняват случая, даже едно изречение да кажат за него като лекар…

- Срамота, срамотия! Това мога да кажа. Той ми е водил 7-часова интервенция, без да ми постави централен венозен катетър, без кръвопреливане, на един извънредно окървавен 7 см. израстък. Това е изкуство! Това не е специалност, а това е изкуство!

Да не приказваме какъв брой хора е избавил през цялата си кариера и какъв брой ориси е траял. Как може да не кажеш това и не става дума да кажеш добра дума, а истината.

Българите имат потребност от такива лекари. Защо би трябвало да му се унищожава душeвността. Той е единствено на 59 години и е сал и може още толкоз даде.

- Важно е в действителност да стане ясно, че той е извънредно скъп експерт, отдал е живота си освен на специалността като доктор, само че и на родината като боен, това също е доста значимо.

- Това би било извънредно нещо и не трябва да разрешаваме да се случи. Той сътвори такава съвременна реанимация и толкоз хора оцеляха, с помощта на нея, в това число родилки. Той и поемал умиращи хора, които към този момент няма по какъв начин по общоприета процедура да бъдат избавени, и той ги е спасявал и са живи и здрави и гледат децата си.

Помагайте, тъй като вие имате достъп до публичното мнение, а такива като мен единствено могат да страдат. Не ме интересува политиката, медицината е надпартийна и тук става дума за един извънреден човек и експерт! Да знаете, че е благородно се застане зад човек, който е подложен в такава мръсна история.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР