Колаж Novini.bg, Две парламентарно представени партии декларираха пълна подкрепа към

...
Колаж Novini.bg, Две парламентарно представени партии декларираха пълна подкрепа към
Коментари Харесай

Депутати от ИТН и ДБ: Заставаме зад премиера Кирил Петков

Колаж Novini.bg,

Две парламентарно показани партии заявиха цялостна поддръжка към Кирил Петков в борбата му с прокуратурата и основния прокурор.

Коалиционните сътрудници от " ИТН " (ИТН) и " Демократична България " (ДБ) застават зад премиера Кирил Петков, разясниха пред публицисти в коридорите на Народното събрание народните представители Ивайло Мирчев (ДБ) и Станислав Балабанов (ИТН).

Според тях прокуратурата показва институционален напън. Балабанов бе безапелационен, че Конституционният съд си е приключил добре работата по отношение на правото на правосъдния министър да желае оставката на основния прокурор, написа Novini.bg.

Депутатът означи обаче, че е песиместично надъхан за това, което следва да се случва във Висшия правосъден съвет. Да се надяваме, че Висш съдебен съвет ще се вслуша и в правосъдния министър, и в Конституционния съд, добави Балабанов.

Той уточни, че може би Иван Гешев продължава да си мисли, че е недостижим. Аз съм уверен, че с поредност и с концепциите, които имаме ние като съдружно държавно управление за правосъдна промяна, дните на този основен прокурор са преброени, добави депутатът.

Ивайло Мирчев сподели, че очевидно Гешев се е самозабравил. " Коалицията застава напълно зад премиера Кирил Петков в тази обстановка ", добави той.

Според Мирчев оставката на Сотир Цацаров от поста ръководител на антикорупционната комисия е първата стъпка в посока на правосъдната промяна. " Конституционните промени ще бъдат извънредно сложни и по тази причина направихме комисията, с цел да може да има разговор с останалите партии и доста държим на този разговор ", сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР