Колаж Нова нюзБившият председател на Стратегическия съвет на президента проф.

...
Колаж Нова нюзБившият председател на Стратегическия съвет на президента проф.
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Не може Зеленски да държи сметка на президента на България как да защитава страната си

Колаж Нова нюз

Бившият ръководител на Стратегическия съвет на президента проф. Александър Маринов направи забавен коментар за срещата сред Румен Радев и Володимир Зеленски.



" Има разнообразни отзиви за тази среща. Сигурно има хора, които подлагат на критика и хора, които утвърждават позицията на президента Радев. Между другото тази позиция не е нова, той просто удостовери това, което постоянно е приказвал и е правил за България отвън България. Според мен тази среща беше странна. Тя беше проведена по един странен  метод, тъй като три дни преди срещата не се знаеше, че ще има такава. Президентът Радев е схванал четири дни, преди да му оповестят, че би трябвало да се срещне със Зеленски. При това без никакво координиране на позициите, никакво изясняване какви тематики ще бъдат обсъждани и по този начин нататък. Но няма подобен случай министър председател да кани държавен глава и по тази причина чакам реакция от президентството ", сподели проф. Маринов в " Твоят ден " по Нова нюз.



" Протоколът е жестоко нарушен. Не съм осведомен, вероятно и нашите фенове в България, когато министър-председателя урежда посещаване на държавен глава и разпорежда на българския държавен глава дали да се види, как да се види и по кое време да се види с него. Денков сподели, че се е обадил в събота на президента, да му каже, че Зеленски ще идва и е добре да се срещне с него. Протоколът обаче не е най-важното тука, институциите ще си изясняват връзките, а Зеленски изигра своя репертоар. Той на всички места, където върви по света, прави едно и също нещо. Той пази ползите на страната си и своите ползи, както счита, че би трябвало да го прави. Зеленски обаче не може да държи сметка на дърлжавния ни глава по какъв начин ще пази своята страна и българската нация. Иначе държавното управление направи завой за ангажирането на България в тази война ", добави проф. Александър Маринов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР