Колаж Фейсбук Байдън, ТръмпПродължава битката за Белия дом. Надпреварата навлезе

...
Колаж Фейсбук Байдън, ТръмпПродължава битката за Белия дом. Надпреварата навлезе
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Опитват се да „окраднат изборите“

Колаж Facebook Байдън, Тръмп

Продължава борбата за Белия дом. Надпреварата навлезе във финалната си фаза. Както се очакваше, всичко ще се реши в „ колебаещите се “ щати, където до последно изхода остава непредвидим.

В последните часове се развихри същинска „ борба “ и отвън урните. Доналд Тръмп съобщи, че се пробват да „ окраднат изборите “. Той упрекна демократите, че “намират ” гласове за претендента за президент на Съединени американски щати Джо Байдън на всички места, с цел да изчезне преимуществото на републиканците, написа БГНЕС.

По-рано Тръмп разгласи за „ доста необичайно “, че за една нощ в някои щати, където президентът е бил отпред, Байдън е „ обърнал резултата “ – Мичиган, Уисконсин, Минесота, където сегашният президент на Съединени американски щати водеше първоначално.

Щабът на Тръмп настоя за преизчисляване на резултатите в основния щат Уисконсин.

Предизборният щаб на Джо Байдън разгласи, че е подготвен по правосъден път да изиска преброяването на всички бюлетини, пуснати на общите избори в страната.

„ Ако президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп реализира своята опасност и се обърне към съда, с цел да се опита да попречи на естественото броене на гласовете, нашите юристи са подготвени да му отговорят. И те ще победят “, се споделя в изказване на щаба.

“Изказването на Тръмп за изкуствено прекъсване на преброяването на гласовете е възмутително и неправилно ”, безапелационни са от щаба на Байдън.

Кандидатът на демократите сътвори и фонд за отбрана на изборите. “За да сме сигурни, че всеки глас е регистриран, ние организираме най-голямата акция за отбрана на изборите провеждана в миналото. Защото Доналд Тръмп не може да взема решение резултата от тези избори – американският народ го прави. Дарете и подкрепете новия „ Biden Fight Fund “, написа той в Туитър.

С напредването на преброяването щабът на Тръмп предяви искове в съда в Мичиган и Джорджия за прекъсване на преброяването заради липса на бистрота и съмнения за изхвърлени бюлетини, както и на включването на пристигнали по пощата след избраното време.

Държавният секретар на Мичиган неотложно отговори на желае за прекъсване на преброяването, че е „ безпочвен “ и всичко върви по разпоредбите.

В Ню Йорк се провежда протест против опитите на Тръмп да спре преброяването в някои щати и това докара до напрежение и конфликти с полицията. Няколко души са задържани.

В Джорджия преднината на Тръмп се стопява, а щаба на Байдън разгласи, че се „ усещат добре “ в щата.

Си Ен Ен предвижда, че щаба на Тръмп ще предприеме правни дейности в Аризона и Невада, както направи в Уисконсин и Джорджия, с цел да завоюва време и заложи на това, което е негов жанр и мощ – правосъдни борби.

Доналд Тръмп е провел гневни телефонни диалози с губернаторите на Аризона, Джорджия и Флорида, както и с хора от юридическия екип на предизборния си щаб, съгласно „ Фокс Нюз “.

Осъзнавайки значимостта на резултата от вота в щата, от Невада публично оповестиха, че ще го оповестят незабавно щом това стане допустимо и по-възможност още в сряда /местно време/, до момента в който от Северна Каролина оповестиха, че резултати няма да бъдат оповестени преди идната седмица.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР