Колаж Фейсбук, Александър ЦветановПетел следи какво се случва с малко

...
Колаж Фейсбук, Александър ЦветановПетел следи какво се случва с малко
Коментари Харесай

Бащата на Сашко: Понякога се питам как синът ми е издържал толкова време в гората

Колаж Facebook, Александър Цветанов

" Петел " следи какво се случва с малко момче от Перник, чиято орис трогна българите.

Сашко изчезва от погледа на татко си на 11 ноември следобяд. След час в гората над Перник и центъра на града гъмжи от хора – служители на реда, доброволци, планински спасители, спешни екипи.

„ Когато стопирах колата, той слезе и аз карах след него, само че просто за миг си разсеях вниманието с джиесема “, споделя пред БТВ Александър Цветанов, татко на 12-годишния Александър. 

Дните минават. Сашко се търси се по земя, вода и въздух, само че от него няма и диря.

След 9 дни и 8 нощи, тъкмо в 14:27 ч. на 19 ноември Сашко е открит жив.

„ Не можах да допускам, почтено, не можах да допускам. 5 секунди стоях и го гледах и не можах да допускам “, споделя Веселин Георгиев, един от доброволците разкрили Сашко. 

„ Респект към детето, само че е оживяло единствено. Ние просто му помогнахме да се прибере. Той е войник “, споделя доброволецът Милко Михалков.

По случая стартира следствие, с цел да се разбере дали фактически Сашко е оживял самичък, или е бил похитен. Четири месеца по-късно бащата на Сашко Александър Цветанов е извикан в полицията в Перник, с цел да се запознае със заключението на проверяващите.

„ Мнението на специалиста е, че детето е било от самото начало в гората. Имаше дори проучвания на крачетата, защото те бяха гъбясали в обувките. И там се беше открило, че никой не го е събувал. Никога не са му били изсушавани крачетата и точно това положение на краката дава отговор на тези 8 дни, в които непрекъснато си е бил в обувките “ споделя Александър Цветанов, татко на 12-годишния Александър.

В началото, съгласно събраните доказателства, Сашко е намерил леговище в храстите. Детето е с аутизъм и до този миг не може да опише какво е претърпяло.

„ Тези драскотини, които са по ръцете и по главата, бяха първоначално. Те бяха зараснали към този момент към края, тъй че може би първоначално е бил в храстите, по-късно се е движел по някакви способи “, споделя Александър Цветанов.

Детето е успявало да се храни и да пие вода, сочат заключенията на експертите. От регионалната дирекция на полицията в Перник потвърдиха, че следствието по случая е завършило.

„ Материалите са докладвани на прокуратурата. Преди наблюдаващия прокурор да реши дали досъдебното произвеждане да бъде прекъснато, или не, нямаме право да обсъждаме доказателствата “, написа в позиция на ОДМВР – Перник.

От прокуратурата в Перник прецизираха пред екипа ни, че имат период от един месец, в който да се срещнат с материалите и да се вземе решение дали по случая е осъществено закононарушение, или не.

А откогато Сашко е още веднъж с баща си, положението му е доста по-добро, написа novini.bg.

„ Даже глинени съдове прави с ръчички, рисуваме, научи се да плува. Очевидно, че има много гении. Понякога си мисля и се запитвам по какъв начин изобщо е могъл да издържи толкоз време в гората, само че явно опциите на моя наследник са по-големи. Аз съм благополучен, че той е подобен и че може толкоз доста неща “, споделя бащата на 12-годишния Александър.

Бащата на Сашко се пробва да му сътвори оптимално доста интензивности, поради неговата хиперактивност. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР