Колаж chernomorepfc.bg, Фейсбук, Пепо БоевИсторически ден за родния футбол.Случи се

...
Колаж chernomorepfc.bg, Фейсбук, Пепо БоевИсторически ден за родния футбол.Случи се
Коментари Харесай

Голяма промяна в българския футбол - ограниченията за чужденците паднаха изцяло

Колаж chernomorepfc.bg, Facebook, Пепо Боев

Исторически ден за родния футбол.

Случи се огромна смяна в българския футбол. Вчера от Българския футболен съюз са изпратили публично съобщение до всички професионали клубове у нас по отношение на значимо изменение, научи Sportal.bg. Става въпрос за ограничаването за картотекиране на чужденци отвън рамките на Европейския съюз. 

Досега всеки клуб от efbet Лига можеше да разполага с петима футболисти, които не са представители на 27-те страни членки на Европейски Съюз. След решение на Изпълнителния комитет на БФС, считано от 14 февруари, всички клубове от елита получават право да картотекират 20 задгранични състезатели без ограничаване на тяхното поданство. Това значи, че хипотетично даден отбор към този момент може да излезе на игрището с 11 костариканци да вземем за пример.

Променя се и правилото за тимовете от Втора лига, които до този миг нямаха право да употребяват чужденци, пристигнали оттатък рамките на Европейски Съюз, като се изключи клубовете, които разполагат с дублиращ състав. Те можеха да " смъкват " във Втора лига единствено по един състезател от квотата на тези отвън Европейски Съюз. Сега тимовете във втория ешелон ще имат право да картотекират по петима чужденци, без значение от тяхното поданство.



В писмото от Бояна е конкретизирано, че решението на Изпълкома идва по предложение на ПФЛ, пристигнало след искане на професионалните клубове. 

" Направено е нужното изследване, по този начин е в доста от страните от Европейски Съюз. Каква е разликата дали един тим ще излезе с 10 футболисти от Португалия или с 10 футболисти от Зимбабве? Не е нужно да се прави такова разделяне ", обявиха от БФС пред Sportal.bg. 

" Това е едно доста неверно решение! Много неверно ", разяснява с отчаяние пък президентът на Славия и някогашен член на Изпълкома Венцеслав Стефанов, който от години подлага на критика потреблението на задгранични футболисти за сметка на българските.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР