Колаж: БулфотоРазликата между ГЕРБ-СДС и Има такъв народ е толкова

...
Колаж: БулфотоРазликата между ГЕРБ-СДС и Има такъв народ е толкова
Коментари Харесай

Слави Василев: Възможно е резултатите от чужбина да донесат обрат

Колаж: Булфото

Разликата сред ГЕРБ-СДС и ИТН е толкоз дребна, че е възможно е резултатите от чужбина да донесат поврат. Това загатна в „ Тази заран “ по бТВ политологът Слави Василев.

95,22% от СИК протоколите в РИК към този момент са обработени, само че разликата в гласовете за ГЕРБ-СДС и „ ИТН “ е толкоз дребна, че интригата за първото място на изборите, ще остане до финала. Възможно е резултатите от чужбина да донесат поврат. 

Според него при отчитане на всички протоколи от чужбина е разумно Има Такъв Народ да има преимущество.

Данните на ЦИК към 7:30 часа при обработени 95.22% СИК протоколи в РИК демонстрират, че ГЕРБ-СДС печели 23,91% от гласовете, ИТН – 23,66%, Българска социалистическа партия – 13,63%, Демократична България – 12,55%, Движение за права и свободи – 10,59%, „ Изправи се, Мутри вън “ - 5,04%. Така в Народното събрание влизат още веднъж 6 партии, както и на предните избори, оповестява Българска национална телевизия.

При обработени 43,7% протоколи от гласуването в чужбина най-вече гласове от българите зад граница на вота на 11 юли получава „ ИТН “ – 30,3%, осведоми бТВ. 

Очаквано мощна е и поддръжката за Движение за права и свободи – 23,4%. „ Демократична България “ получава 18,3%, а ГЕРБ – 9,2%. Партия „ Възраждане “, която съвсем несъмнено не прескача 4-процентната преграда за влизане в Народното събрание, получава от чужбина 5,8% поддръжка. „ Българска социалистическа партия за България “ има 3,7% от гласовете зад граница.

„ Ако Западна Европа и Съединени американски щати са секциите, които не са регистрирани към момента, разумно е там преимущество да имат „ ИТН “, разяснява Василев.

„ Ключово е кой ще бъде първи, тъй като Бойко Борисов имаше навика да споделя по какъв начин побеждава всички години наред и в случай че в този момент той остане втори, това би трансформирало психически политическата обстановка в България “, добави той.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР