Колаж БулфотоНад половината българи искат оставката на правителството, показват данните

...
Колаж БулфотоНад половината българи искат оставката на правителството, показват данните
Коментари Харесай

Global Research Metrics: Слави изпреварва Борисов, ГЕРБ пада до трета политическа сила

Колаж Булфото

Над половината българи желаят оставката на държавното управление, демонстрират данните от изследване на публичните настройки на Global Research Metrics. Изследването сочи предстояща динамичност през есента, както в политически, по този начин и в стопански проект. В обстановката на ежедневни митинги и съпътстващи проблеми към Коронавирус 19, ще бъде доста мъчно на ГЕРБ и Оперативна програма да останат на власт, написа

Очевидно е желанието на Борисов да изкара целия си мандат, само че с всеки минал ден губи рейтинг, което може да се окаже съдбовно за него, даже и да стигне до постоянни избори. Ако изборите са в този момент, огромната изненада в политическите настройки е първото място на “Има подобен народ “ на Слави Трифонов (18.3%), който наподобява, че получава част от вота на обичайно негласуващите българи (15.4%). 

Българска социалистическа партия съумява да консолидира електората си (17.9%), поради възможния завършек на вътрешните битки в партията и заема второто място с минимална преднина. ГЕРБ поема главния рейтингов удар от митингите от една страна, а от друга - стартира да се срутва под натиска на Цветан Цветанов (1.9%), който наподобява ще отнеме част от твърдия електорат на ГЕРБ. Демократична България (5.7%) намира място в идващия парламент след множеството акции в последните месеци.

В патриотичния бранш ставаме очевидци на забавен поврат, където огромна част от гласоподавателите на Обединени патриоти наподобява са се преляли към Възраждане (5.5%) в последните два месеца от началото на митингите. Този феномен може да се изясни с поредните дейности на групировката на Костадин Костадинов и предаденото доверие на патриотичния избор от страна на ВМРО-БНД, който избор търси действително посланичество.

Формацията на Мая Манолова (2.3%) за малко време, след регистрацията си, съумява да събере забележителен %, само че непълен към днешна дата за влизане в идващия парламент. ВМРО-БНД (1.6%) наподобява става следващият партньор-жертва на ГЕРБ и към днешна дата не съумява да събере задоволителна поддръжка за прескачането на четирите %. Изследването демонстрира още, че в конюнктура на политическа рецесия и непрекъснати митинги, рейтингът на главните държавни институции демонстрира усилване на тренда във връзка с недоверието на жителите към страната.

Продължаващите повече от два месеца митинги са евентуалната причина за мощното съмнение в Народното събрание (79.2%) и държавното управление (74.8%). Подкрепата към двете управляващи приближава рекордно ниски равнища, което демонстрира желанието на жителите за смяна. Опитът за план на нова конституция, наподобява, не съумява да успокой публичното напрежение и не се възприема като мечтаната от жителите посока. Едно от настояванията на протестиращите е оставката на основния прокурор и въпреки той да остава леко настрана от фокуса на митинга, данните сочат отрицание от съвсем 80%. Множеството акции на прокуратурата очевидно не съумяват да изградят доверие в жителите и позитивна оценка дават едвам 8.2% от интервюираните. Съдът от своя страна, има обичайно ниско утвърждение, само че на фона на останалите институции задържа естествени равнища на отрицание - от 58.1%.

Президентът е с най-високо утвърждение - от 55.8%, като това е единствената институция с позитивен рейтинг. Ясната и безапелационна поддръжка към митингите и систематичните рецензии към държавното управление са евентуалните аргументи за относително високото утвърждение към президентската институция. Неодобрението, което евентуално идва от поддръжниците на държавното управление, е 27.7%. Проучването е направено от самостоятелни маркетолози със личен запас през септември 2020 година Размерът на извадката е 1036 респонденти на възраст над 18 години, посредством стандартизирано изявление „ Лице в лице “. Средната възраст на респондентите: 44.2 години.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР