Колаж БулфотоПетел следи както се случва, след като САЩ наложиха

...
Колаж БулфотоПетел следи както се случва, след като САЩ наложиха
Коментари Харесай

БТА: Прокуратурата поиска от САЩ подробности за санкциите на трима българи

Колаж Булфото

" Петел " следи както се случва, откакто Съединени американски щати постановиха наказания на редица българи. Днес има вест по проблема. 

Върховната касационна прокуратура изиска от Държавния департамент на Съединени американски щати повече информация по проблема, при който на трима българи бяха наложени наказания по закона " Магнитски ", научи Българска телеграфна агенция от източници от прокуратурата.  Става дума за бизнесмените Васил Божков и Делян Пеевски, и за подалия оставка зам.-председател на Националното бюро за надзор на СРС Илко Желязков.

Искането си българските проверяващи са изпратили през Министерството на правораздаването и Министерството на външните работи. Те са поискали повече елементи за аргументите, заради които на тримата бяха наложени наказания. Преди две седмици прокуратурата разгласи, че стартира инспекция на лицата, посочени от американските управляващи.

Имената на Божков, Пеевски и Желязков бяха посочени на 2 юни в отчет на Съединени американски щати, като по силата на закона " Магнитски " те към този момент са с наложени ограничавания, както и обвързваните с тях лица и компании.

Санкциите плануват те да не могат да обитават в Съединени американски щати, а компаниите им да не могат да правят бизнес там. Също по този начин са запорирани сметките им в американски финансови институции.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР