Колаж: Булфото, 7/8 ТВОсновният конкурент на ГЕРБ вече не е

...
Колаж: Булфото, 7/8 ТВОсновният конкурент на ГЕРБ вече не е
Коментари Харесай

Проф. Галунов: Основният конкурент на ГЕРБ вече не е БСП, а Има такъв народ

Колаж: Булфото, 7/8 ТВ

" Основният съперник на ГЕРБ към този момент не е Българска социалистическа партия, а " ИТН ". Това заяви пред Българското национално радио политологът проф. Тодор Галунов.

" В очите на обществото стои доста неестествено партията на Борисов да заприказва като опозиционна мощ. ГЕРБ ще губи, без значение от държанието на Слави Трифонов и „ ИТН ", сподели още той.

Според него спорът Борисов - Радев не е смълчан и скоро няма да затихне. „ Може би ще има опит да бъде показан и като спор сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия “, счита той. Предпоставка за това са назначенията в служебното държавно управление, а и на други равнища в страната на хора от Българска социалистическа партия и близки до тази партия.

По думите му в дейностите на служебния кабинет има детайли на реваншизъм, само че задачата му е да бъде държавно управление на значимите кадрови промени. Той напомни, че подготовката на изборите са главната му задача, а не назначенията.

„ Много е пай мандатът на служебното държавно управление, само че това, което виждаме, е, че министър председателят Стефан Янев стои в сянка, той не е централна фигура даже и в медиите, други министри са по-видими в общественото пространство “, акцентира проф. Тодор Галунов.

Според него за пръв път служебното държавно управление концентрира цялото публично внимание и като че ли измести изборната проблематика:

„ Повечето хора свързват служебното държавно управление с смяната, а не изборите на 11 юли, което не е обикновено в парламентарна република. Не приказва добре за българския парламентаризъм това, че от служебния кабинет се чакат сензации и проверки “.

„ Политиците имат място в борбата за парламент, а не в кадруване в служебния кабинет “, регистрира политологът и подчертава върху експертизата, която би трябвало да бъде съществена при избора на служебни министри и фрагменти.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР