Колаж БНТ, Росен Плевнелиев изрази оптимизъм за съставяне на правителство.Оптимисти

...
Колаж БНТ, Росен Плевнелиев изрази оптимизъм за съставяне на правителство.Оптимисти
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Оптимисти сме и виждаме голямо поле на съгласие

Колаж Българска национална телевизия,

Росен Плевнелиев изрази оптимизъм за сформиране на държавно управление.

Оптимисти сме и виждаме доста по-голямо поле на единодушие от това, което се прожектира обществено сега. Отворени сме за всички парламентарно показани партии. Това съобщи президентът на България (2012-2017) Росен Плевнелиев след срещата на водената от него и Соломон Паси контактна група с представители на ГЕРБ-СДС.

" Те са гъвкави. Готови са на диалози за работещо държавно управление, без да прецизираме с какъв небосвод и в какъв формат ”, сподели още Плевнелиев, написа novini.bg.

Според него е нужно и „ усилване участието на България в Европейския съюз ”.

„ Силна политическа воля е нужна през днешния ден, с цел да не се окажем в периферията и да дадем тежки жертви от геополитическа позиция, което пък да докара до беднотия и разрушение на българските институции ”, разяснява Плевнелиев. И заключи, че крайната цел на контактната група е да излезе с декларация, която да се концентрира върху целите и решенията, по които са намерени пресечни точки.

Пред публицистите в Народното събрание Плевнелиев заяви, че през днешния ден е получен писмен отвод за диалози с контактната група от страна на „ Демократична България. Такъв към този момент изпратиха „ Продължаваме Промяната ” и Българска социалистическа партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР