Колаж БНТ, БулфотоАмериканският президент обяви още, че САЩ ще продължат

...
Колаж БНТ, БулфотоАмериканският президент обяви още, че САЩ ще продължат
Коментари Харесай

Байдън: Руският лидер Владимир Путин не търси нова студена война със САЩ

Колаж Българска национална телевизия, Булфото

Американският президент разгласи още, че Съединени американски щати ще продължат да повдигат въпроса по повод ориста и дейностите против съветския опозиционер Алексей Навални.

Американският президент  заяви, че съгласно него съветският водач Владимир Путин не търси нова студена война със Съединени американски щати. Изявлението си той направи след срещата сред двамата в Женева, предава БГНЕС.

" Не мисля, че той търси студена война със Съединени американски щати ", сподели Байдън на конференция след приключването на руско-американската среща на върха в Женева. По време на договарянията той съобщи, че това не е в полза на нито една от страните. " Има същински вероятности за нас да подобрим доста връзките сред нашите две страни, без да жертваме нещо, основаващо се на нашите правила и полезности ", сподели Байдън на конференция след срещата на върха сред Съединени американски щати и Русия.

Президентът на Съединени американски щати съобщи още, че " дневният му ред " не е ориентиран против Русия. " Казах на президента Путин, че моят дневен ред не е ориентиран против Русия или някой различен. Той е ориентиран към американския народ. Борбата с пандемията, възобновяване на стопанската система ни, възобновяване на връзките по света с нашите съдружници и другари и отбраната на американския народ. Това е моята отговорност като президент ", сподели Байдън на конференция след диалозите с съветския водач. " Все отново Русия не би трябвало да се пробва да управлява света ", сподели американският президент. 

По време на срещата страните разискаха нерешени двустранни въпроси, стратегическата непоклатимост и районните спорове, както и въпроси за осведомителната сигурност и битката с киберпрестъпността. За Байдън атмосферата на срещата с Путин е била добра и положителна.

Това е първата среща сред Байдън и Путин след встъпването в служба на първия за президент на Съединени американски щати. Байдън подари на Путин авиаторски очила и кристална статуетка, заяви РИА Нвости. Според Байдън връзките с Русия би трябвало да бъдат предсказуеми и постоянни.

Въпросите за човешките права ще продължат да бъдат обект на бъдещи полемики, акцентира американският водач. Съединени американски щати ще продължат да повдигат въпроси като тези по случая с Навални. " Последиците от допустима гибел на Навални в пандиза биха били пагубни за Русия на международната сцена “, сподели Байдън, предава

По отношение на въоръжението Байдън сподели, че би трябвало да се сложи под надзор системата на въоръжение, която редуцира времето за реакция. Байдън е разискал с Путин и филантропичните коридори в Сирия и е изразил угриженост по връзки на Беларус. Двамата са разговаряли и за обстановката в Афганистан.

Американският президент съобщи, че на срещата с съветския водач Владимир Путин той е удостоверил непоклатимата поддръжка на Вашингтон за Украйна. " Потвърдих непоклатимия ангажимент на Съединените щати да поддържат суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Договорихме се да участваме в дипломация за използване на споразуменията от Минск ", сподели той след срещата на върха Русия-САЩ.

" Икономическият подем на Русия е в полза на Съединени американски щати, до момента в който тя съблюдава интернационалните правила “, сподели Джо Байдън след срещата в Женева. " За мен не е проблем да върша търговия с Русия, само че тя би трябвало да се придържа към тези правила “, сподели още той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР