Колагенът е протеинът, който придава на кожата нейната структура, еластичност

...
Колагенът е протеинът, който придава на кожата нейната структура, еластичност
Коментари Харесай

Богати на колаген храни за нашата кожа 

Колагенът е протеинът, който придава на кожата нейната конструкция, разтегливост и разтегливост. Има доста типове колаген, само че нашето тяло се състои основно от вид 1, 2 и 3. С придвижване на възрастта ние произвеждаме по-малко колаген в кожата си всяка година Доверен източник – отсам и наклонността към бръчки и изтъняване на кожата, които виждаме колкото повече остаряваме.

Това изяснява взрива на колагеновите добавки, рекламирани в нашите обществени излъчвания и рафтовете на магазините в наши дни. Но дали колагеновите хапчета и прахове са най-хубавият път? Основната разлика сред двете може да се свежда до бионаличността - способността на тялото да употребява хранително вещество.

Защо първо би трябвало да помислите за храната?

" Храни като костен бульон съдържат бионалична форма на колаген, която тялото ви може да употребява незабавно, което го прави безспорно по-добър от добавките “, споделя записаният диетолог Кари Габриел. Преглед от 2012 година по отношение на храненето и стареенето също заключава, че плодовете и зеленчуците са най-безопасният и най-здравословният метод за възстановяване на здравето на кожата. Плюс това, защото добавките без рецепта са значително нерегулирани, евентуално е по-безопасно да се придържате към диетичен метод за стимулиране на колагена, пише actualno.com.

1. Костен бульон

Въпреки че последните проучвания демонстрират, че костният бульон може да не е благонадежден източник на колаген, тази алтернатива е най-популярната от уста на уста. Произведен посредством варене на скотски кости във вода, този развой се счита, че извлича колаген. Когато го вършиме вкъщи, овкусете бульона с подправки за усет. Тъй като костният бульон е изработен от кости и съединителна тъкан, той съдържа калций, магнезий, фосфор, колаген, глюкозамин, хондроитин, аминокиселини и доста други хранителни субстанции. Всеки костен бульон обаче е друг заради качеството на употребяваните кости дружно с други съставки. За да гарантирате качеството на вашия бульон, пробвайте да си извършите собствен личен с кости, получени от реномиран локален месар.

2. Пиле

Има причина доста колагенови добавки да се извличат от пиле. Любимото бяло месо на всички съдържа задоволително количество от нещата. (Ако в миналото сте рязали цяло пиле, евентуално сте забелязали какъв брой съединителна тъкан съдържа птичето месо.) Тези тъкани вършат пилето богат източник на хранителен колаген. Няколко изследвания са употребявали пилешки врат и хрущял като източник на колаген за лекуване на артрит.

3. Риба

Подобно на други животни, рибите имат кости и връзки, направени от колаген. Някои хора настояват, че морският колаген е един от най-лесно усвоимите. Но до момента в който вашият сандвич с риба звук за обяд или сьомга за вечеря сигурно може да усили приема на колаген, имайте поради, че " месото “ на рибата съдържа по-малко колаген от други, по-малко мечтани елементи. Ние не сме склонни да консумираме частите от рибата, които са с най-високо наличие на колаген, като главата, люспите или очните ябълки. Всъщност откривателите са употребявали рибена кожа като източник на колагенови пептиди.

4. Яйчен белтък

Въпреки че яйцата не съдържат съединителна тъкан, както доста други скотски артикули, белтъците имат огромни количества пролин, една от аминокиселините, нужни за производството на колаген.

5. Цитрусови плодове

Витамин C играе съществена роля в производството на проколаген, предшественика на колагена в тялото. Следователно приемането на задоволително витамин С е от решаващо значение. Както евентуално знаете, цитрусовите плодове като портокали, грейпфрут, лимони и лайм са цялостни с това хранително вещество. Опитайте спечен грейпфрут за закуска или прибавете резенчета портокал към салата.

6. Горски плодове

Въпреки че цитрусите са склонни да получат цялата популярност поради наличието на витамин С, горските плодове са различен отличен източник. Унция за унция, ягодите в действителност обезпечават повече витамин С от портокалите. Малините, боровинките и къпините също оферират голяма доза. Освен това, горските плодове са с високо наличие на антиоксиданти, които защищават кожата от увреждане.

7. Тропически плодове

Списъкът с плодове, богати на витамин С, допълват тропическите плодове като манго, киви, ананас и гуава. Гуава също може да се похвали с малко количество цинк, различен кофактор за производството на колаген.

8. Чесън Чесънът може да добави повече от просто усет към вашите пържени картофи и ястия с паста. Това също може да увеличи производството на колаген. Чесънът е с високо наличие на сяра, което е микроелемент, който оказва помощ за синтезирането и предотвратяването на разграждането на колаген. Важно е обаче да се означи, че какъв брой консумирате има значение. Вероятно имате потребност от доста от него, с цел да извлечете изгодите от колагена. Но с многочислените му преимущества си коства да обмислите чесъна като част от постоянната си диета. Както се споделя онлайн: Ако обичате чесън, вземете мярката в рецепта и я удвоете.

9. Листни зеленчуци

Всички знаем, че листните зеленчуци са основен състезател в здравословната диета. Както се оказва, те могат да предложат и естетически преимущества. Спанакът, кейлът, манголдът и другите зелени салати получават цвета си от хлорофила, прочут със своите антиоксидантни свойства. Някои изследвания демонстрират, че потреблението на хлорофил усилва прекурсора на колаген в кожата.

10. Боб

Фасулът е храна с високо наличие на протеини, която постоянно съдържа аминокиселините, нужни за синтеза на колаген. Освен това доста от тях са богати на мед, друго хранително вещество, належащо за производството на колаген.

11. Кашу

Следващият път, когато посегнете към шепа ядки, направете ги кашу. Тези засищащи ядки съдържат цинк и мед, като и двете покачват способността на тялото да основава колаген.

12. Домати Друг прикрит източник на витамин С, един междинен домат може да обезпечи до съвсем 30 % от това значимо хранително вещество за колагена. Доматите също се гордеят с огромни количества ликопен, мощен антиоксидант за поддържане на кожата.

13. Чушки Докато добавяте домати към салата или сандвич, прибавете и малко червени чушки. Тези богати на витамин С зеленчуци съдържат капсаицин, противовъзпалително съединяване, което може да се бори с признаците на стареене. Захарта и рафинираните въглехидрати могат да увредят колагена За да помогнете на тялото си да създава най-добре колаген, не можете да сбъркате с скотски или растителни храни с високо наличие на колаген или богати на витамини и минерали плодове и зеленчуци.

И в случай че не харесвате изброените храни, не забравяйте, че няма един източник. Диета, цялостна с храни, богати на протеини, без значение дали от растителни или скотски източници, може да помогне за набирането на тези сериозни аминокиселини.

Други хранителни субстанции, които подкрепят процеса на произвеждане на колаген, включват цинк, витамин С и мед. Така че плодовете и зеленчуците с високо наличие на витамини и минерали също са другари на еластичната кожа. Някои сериозни въпроси по отношение на колагена и диетата Понякога разнообразието от храни е мъчно да се включи непрекъснато във вашата диета. А някои се съмняват дали потреблението на богати на колаген храни в действителност води до по-стегната кожа. Възможно е стомашната киселина да разгради колагеновите протеини, предотвратявайки достигането им до кожата. И защото хранителният колаген за битка със стареенето към момента е относително нова област на проучване, доста специалисти се двоумят да създадат безапелационни изводи. Въпреки това колагенът не е единствено за гладка, еластична кожа. Колагенът може също да помогне при болки в ставите, мускулите или храносмилането. Така че, в случай че колагеновите добавки звучат по-достъпни за вашата рутина и портфейл, споделяме, че си коства да опитате.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР