Колагенът е протеин, който играе решаваща роля в поддържането на

...
Колагенът е протеин, който играе решаваща роля в поддържането на
Коментари Харесай

Извор на младостта: 5 храни с колаген

Колагенът е протеин, който играе решаваща роля в поддържането на здравето и хубостта на женската кожа, коса, нокти и цялостното богатство. С придвижване на възрастта телата на дамите създават по-малко колаген, което води до признаци на стареене като бръчки, отпусната кожа и чупливи нокти. Включването на богати на колаген храни в диетата им може да помогне за стимулиране на производството на колаген и да поддържа здрав и юношески тип.
 4 признака за дефицит на колаген  4 признака за дефицит на колаген  4 признака за дефицит на колаген  4 признака за дефицит на колаген
Колагенът е най-изобилният протеин в тялото и се намира в кожата, мускулите, костите, сухожилията и ставните връзки. Той обезпечава конструкция, издръжливост и разтегливост на тези тъкани, като им оказва помощ да ги поддържат твърди и еластични. С напредването на възрастта телата ни естествено създават по-малко колаген, което води до загуба на разтегливост на кожата и формиране на бръчки.

Ползи от колагена за здравето и хубостта на дамите:

Поддържа здрава кожа: Колагенът е главният систематичен протеин в кожата, виновен за нейната неотстъпчивост, разтегливост и гладкост. Редовната консумация на колаген може да помогне за понижаване на появяването на фини линии, бръчки и възрастови петна. Освен това оказва помощ за възстановяване на цялостната текстура и тонус на кожата.

Подобрява здравето на косата и ноктите: Колагенът обезпечава съществени аминокиселини, които са градивните детайли на косата и ноктите. Тези аминокиселини предизвикват растежа на мощна и здрава коса, като понижават начупването и цъфтежа на краищата. Освен това, той укрепва ноктите, правейки ги по-малко чупливи и по-малко склонни към цепене.
 5 супер храни, с които ще сте здрави цялостен живот  5 супер храни, с които ще сте здрави цялостен живот  5 супер храни, с които ще сте здрави цялостен живот  5 супер храни, с които ще сте здрави цялостен живот
Намалява болките в ставите: С придвижване на възрастта колагенът в нашите тела отслабва, което води до болки в ставите и инфектиране. Консумирането на колаген може да помогне за възобновяване на повредената хрущялна тъкан и да понижи възпалението, осигурявайки облекчение от болежка и дискомфорт.

Помага при ръководството на тежестта: Колагенът има високо наличие на протеини, които могат да оказват помощ за управление на апетита и увеличение на възприятието за задоволеност. Това може да докара до по-здравословни хранителни привички и надзор на порциите, подпомагайки напъните за намаляване.

Подобрява храносмилателната система: Колагенът играе решаваща роля в поддържането на здрава храносмилателна система. Той образува защитна преграда към стомашно-чревния тракт, като оказва помощ за попречване на приключване и усъвършенства усвояването на питателните субстанции.

Подсилва имунната система : Колагенът съдържа глутаминова киселина, незаменима аминокиселина, която оказва помощ за подсилване на имунната система. Здравата имунна система е от значително значение за предотвратяване от заболявания и инфекции.
 Най-добрите растителни протеини  Най-добрите растителни протеини  Най-добрите растителни протеини  Най-добрите растителни протеини
Насърчава сърдечно-съдовото здраве : Колагенът обезпечава конструкция на кръвоносните съдове, артериите и вените. Той оказва помощ за превозването на О2 и хранителни субстанции до всички елементи на тялото, като подсигурява вярното действие на сърцето и кръвоносната система.

Ето кои са богатите на колаген храни - следваме ги в галерията ни!
 Храните, които съдържат натурален колаген  Храните, които съдържат натурален колаген  Храните, които съдържат натурален колаген  Храните, които съдържат натурален колаген
 

 

 

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР