Кола, влак, автобус: Как е най-изгодно да пътуваме до морето.На

...
Кола, влак, автобус: Как е най-изгодно да пътуваме до морето.На
Коментари Харесай

Кола, влак, автобус: Как е най-изгодно да пътуваме до морето


Кола, трен, рейс: Как е най-изгодно да пътуваме до морето.

На море с кола, трен или рейс – кое излиза най-евтино? След като цените на горивата това лято са с близо един лев по-ниски, отговорът на въпроса е – с автомобил, написа trafficnews.

Екип на БТВ пресметна пътя от София до Бургас. При нормален междинен разход за всеки вид автомобил при днешните цени излиза, че най-скъп е пътят на бензин – 81,92 лева

С дизелова кола разходът ще е с 3 лв. по-евтин, само че най-евтино излиза на газ – към 35 лева Така ако има четирима души в автомобил и разделят сумата, излиза, че един човек пътува за по-малко от 9 лв. с газов автомобил.

Студентското понижение е 50% от цената на постоянният билет, който е близо 20 лв.. Въпреки това тази цена остава по-достъпна спрямо автобусните билети.

Пътуването с рейс от София до Бургас би ни излязло малко над 30 лева, а времето, за което би трябвало да стигнем, е сред 5 и 6 часа.

Автобусните превозвачи регистрират, че билетите за линиите до морето са купени овреме и места в последния миг се намират мъчно.

„ Цените не са увеличавани от предходната година от април месец, когато беше скокът на горивата – големият скок на горивата. Да, в този момент сега горивата са намалели, само че за сметка на това непрекъснато приказваме за нарастване на минимална работна заплата, нарастване на осигурителни прагове имаме “, изясни Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

На море в Равда към този момент е семейство Делчеви. Дошли са от Хасково с кола. Горивото им е излязло 75 лв..

„ Излиза по-удобно, а и сме петима индивида – баба и дядо с три внучета. Така ни е по-изгодно да се натоварим с повече багаж.

Така идваме с колата.

Имаме доста чанти, куфари за 5 индивида. Можем да спрем където желаеме. От у дома тръгваме, не гоним различен транспорт да отиваме до автогара, до гара “, сподели Таня Делчева.

Така изборът остава съгласно желанията – какъв брой на ниска цена, какъв брой бърз и комфортен желаеме да ние пътят.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР