Кола се запали и горя в Кричим. Сигналът е получен

...
Кола се запали и горя в Кричим. Сигналът е получен
Коментари Харесай

Кола горя в Кричим, стая пламна в Сопот

Кола се възпламени и пламтя в Кричим. Сигналът е получен малко преди 19 часа през вчерашния ден, оповестиха за " Марица " от пожарната работа в града под тепетата. Причината за пламъците е техническа нередовност. Огънят се популяризирал бързо и по сухи треви наоколо до возилото. Бързата интервенция на огнеборците в Стамболийски обаче избавила 5 декара овощни насаждения.

Екип на пожарната работа в Карлово пък е реагирал на сигнал за пожар в стая на административна постройка на територията на община Сопот. Там огънят увредил канцеларско имущество.

Общо на 27 сигнала за катастрофи са реагирали през миналото денонощие звената по пожарна сигурност в региона. Ликвидирани са 16 пожара, като с директни материали вреди са единствено 3 от тях. Припомняме, че през вчерашния ден по обед повърхностно боравене с открит огън стана причина за пожар в Шекер махала. Неправилна употреба на газова бутилка унищожи близо 300 кв. м покривна структура, домашно имущество, облекла и и техника на няколко семейства.

От пожарната напомнят, че сисоките дневни температури и продължителното засушаване в комбиниране с небрежното човешко държание внезапно усилват вероятността от пораждане на запалвания с следващи пожари в тревните площи. През уикенда пожарникарите са реагирали на 28 сигнала за горящи шубраци, треви, стърнища, боклуци и открити площи.

Практиката демонстрира, че стопаните на дворове, градини и селскостопански парцели прибягват към огъня като средство за разчистване на сухата растителност, без да си дават сметка, че тя е главен път за разпространяване на пламъците. Наличието на вятър основава спомагателен риск.

В извъннаселените места най-често запалванията се провокират от хвърлена неизгасена цигара, съчка кибрит или от палене на огън на пожароопасни места. Очаква се седмицата да бъде суха и гореща, което в допълнение ще усложни пожарната конюнктура в района, предизвестяват от пожарната работа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР