Кола се обърна по таван върху трамвайните ленти в неделя

...
Кола се обърна по таван върху трамвайните ленти в неделя
Коментари Харесай

Нужна ли е бус лентата на столичния бул. България

Кола се обърна по таван върху трамвайните ленти в неделя на оживения бул. „ България” в столицата, след верижен конфликт. Кадри от зрелищната злополука,при която няма съществено потърпевши, обиколиха обществените мрежи. Като първична причина за случая се показва несъобразена скорост на една от колите.

Свидетел на конфликта, се оказа шефът на болница „ Пирогов " проф. Асен Балтов, който с пост в своя Facebook профил слага въпроса дали и бус лентата на булеварда не е една от аргументите за случая.

„ Карахме си умерено и внезапно около нас профуча кола с висока скорост. При светофара водачът очевидно разбра, че би трябвало да се включи в междинната лента, с цел да може да продължи напряко. Удари 2 коли. Единият автомобил напряко прелетя и падна върху релсите”, съобщи в ефира на „ Здравей, България” по Нова телевизия проф. Асен Балтов. Той добави, че бус лентата е била празна и единствено водачът, предизвикал злополуката, е карал по нея.

„ Не знам дали лентата сред бул. „ Гешов” и „ Гоце Делчев” е нужна. От там минават единствено 2 рейса. Трафикът в региона е доста претрупан и може би ще е по-добре да се употребяват и трите ленти”, добави Балтов.

„ Няма по какъв начин една бус лента да основава предпоставки за ПТП. Такива произшествия се случват след нарушение на разпоредбите за придвижване. Лентата е нужна на всички места, където има забавяне на градския транспорт”, сподели пред Нова телевизия и инж. Димитър Петров от „ Управление и разбор на трафика”, Следствен отдел към окръжна прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР