Кола с включена сирена е обикаляла минути преди да избухне

...
Кола с включена сирена е обикаляла минути преди да избухне
Коментари Харесай

Взривът в Ребърково: Кола със сирена обикаляла из улиците, но никой не разбрал за какво е предупреждението /видео/

Кола с включена сирена е обикаляла минути преди да избухне гърмежа в Ребърково, само че никой не схванал защо е предизвестието, оповестява bTV.
Припомняме, че в понеделник " следен " гърмеж излезе отвън надзор и уплаши жителите на китното мездренско село. Дейностите са били поради градежа на скоростния път Мездра-Ботевград, а за ужасяващият случай писа медията ни нощес.



Хората описват, че са се паникьосали, когато са чули и видели гърмежа, тъй като не са знаели какво се случва. Някои са били с децата си на открито. По знамение няма потърпевши.
Една от майките изясни, че камъните са летели над тях, а в центъра на селото тя сподели и много огромни части. Някои от камъните са създали дупки в къщи, като има и напукани постройки.
Хората обясниха, че кола със сирена е обикаляла малко преди следения гърмеж, само че никой не е схванал защо е сигнализацията.
Кметът на селото Петър Петков съобщи, че са му се обадили 15 минути преди гърмежа и са обяснили, че регионът е отцепен.
„ Обаче се оказва, че много хора не са разбрали, дори е имало жена, която е простирала в този миг. Това е било доста рискова обстановка, за благополучие не е потърпевша. Иначе ме увериха, че жителите на селото са предизвестени със сигнализация “, сподели кметът.
Щетите са били разказани и предадени на компанията реализатор, която ще ги изплати.
Освен това е изработен протокол, в който е записано, че компанията се задължава най-малко 24 часа по-рано да уведоми кмета за следен гърмеж. Очакват се още 4-5 такива гърмежа, като хората упорстват да бъдат предупреждавани най-малко ден по-рано, с цел да бъдат готови и да не се чудят какво се случва.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР