Кола на Гранична полиция и микробус на Съдебна охрана изчакаха

...
Кола на Гранична полиция и микробус на Съдебна охрана изчакаха
Коментари Харесай

Арестуваха от летището дясната ръка на Васил Божков - Георги Попов

Кола на Гранична полиция и микробус на " Съдебна защита " изчакаха самолета на " FlyDubai " на летище София. Причина за съществуването на полицейските коли на пистата бе идващият от Дубай Георги Попов - един от най-близките хора до предприемача Васил Божков.

в България с постоянен полет от Дубай и още на пистата на летище София беше арестуван и откаран в следствия арест, оповестиха БНР и БГНЕС.
 Васил Божков и Попов не са напуснали страната със служебните паспорти
Васил Божков и Попов не са напуснали страната със служебните паспорти

По думите на Георг Георгиев външно министерство не се е забавило

Попов е задочно упрекнат, че е част от проведена незаконна група , ръководена от намиращия се в Обединените арабски емирства Божков. Попов дойде от друг от слизащите от самолета излаз.

Представителите на медиите следиха отдалеко самото идване .

Попов ще остане до 72 часа в ареста , където би трябвало да му бъде повдигнато, към този момент и персонално, обвиняването за присъединяване в проведена незаконна група, а в това време прокуратурата да реши, дали ще желае за него непрекъснат арест или ще предложи друга, по-лека мярка за неотклонение.

Към момента няма изясненост дали Георги Попов непринудено се е завърнал в България или става дума за решение на локалния съд , който е удовлетворил настояването на България за екстрадиция.
 Приближен на Васил Божков се връща непринудено у нас от Дубай
Приближен на Васил Божков се връща непринудено у нас от Дубай

Попов ще бъде екстрадиран непринудено в България, а не посредством правосъдно решение

По информация на " 24 часа ", които цитират Mediapool, сдружението " Ню Геймс ", през което Васил Божков организираше лотарията си, съди България пред Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) в Страсбург. То бе оповестено в неплатежоспособност.

Очаква се от
лотарията да претендират за големи обезщетения от страната - за стотици милиони левове , колкото са претърпените вреди от сдружението. Мотивът им за желаните компенсации са метода, по който бе прекъсната активността на сдружението - със закон частните лотарии бяха неразрешени, лицензите им - отнети, а организирането на лотарийните игри остана само в пълномощията на страната .

В същото време от прокуратурата започнаха огромно следствие против Божков по обвиняване, че от 2014 година е управлявал проведена незаконна група за данъчни закононарушения, изнудване, насила, пране на пари и подкупи . Според едно от обвиняванията той е ощетил страната с към 700 млн. лева от невнесени такси за
хазарт .

В момента против Васил Божков, който от предходната година обитава в Дубай, са повдигнати общо 18 разнообразни обвинявания , само че нито едно от тях не е стигнало до правосъдна фаза .

От Дубай предприемачът разгласи при започване на юни 2020 година, че е подал сигнал до прокуратурата, че за по-малко от три години е предал непосредствено на към този момент някогашния министър на финансите Владислав Горанов и на тогавашния министър председател Бойко Борисов над 60 млн. лв.. по тяхно непосредствено искане и предписание. Сигналът му беше изпратен и до още няколко български и непознати институции.
 Дружеството
Дружеството " Ню геймс " на Васил Божков изиска оповестяване в неплатежоспособност

Банковите сметки на сдружението са запорирани...

През февруари 2020 година
лотарията на Божков спря да заплаща на участниците в игрите, откакто сметките ѝ бяха запорирани от Национална агенция за приходите. Дружествата " Ню Геймс " и " Национална лотария " АД желаеха да бъдат оповестени във банкрут .

На 6 януари състав на Софийския градски съд разгласи в неплатежоспособност " Ню Геймс " и магистратите оповестиха, че законодателят е " нанесъл непоправима щета и на лицата, спечелили облага, както и на всички контрагенти ", защото прави невероятно заплащането на облаги.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР