Кол център, на който ще се приемат обаждания чрез единен

...
Кол център, на който ще се приемат обаждания чрез единен
Коментари Харесай

Здравни консултации по всяко време: Кол център ще помага на хора с нужда от медицинска помощ

Кол център , на който ще се одобряват позвънявания посредством обединен народен телефонен номер, ще оказва помощ на хора, нуждаещи се от здравни грижи в дома си или в амбулаторни условия. Това заяви Анелия Атанасова , ръководител на Националното съдружие на амбулаториите за здравни грижи в България, която стои зад осъществяване на концепцията.

Атанасова е основател и на първата в страната частна манипулационна , която от близо три години работи в Плевен.
 Българска телеграфна агенция
Новата услуга сплотява 40 амбулатории за здравни грижи в България .

 enlightened Целта е пациентите да могат да намират бързо търсената от тях здравна услуга в съответния град. " Оказва се, че доста хора не знаят, че в тяхното обитаемо място съществува услугата медицински домакински патронаж или могат да дойдат в амбулаторията за мечтана от тях процедура ", изясни Атанасова.

Обажданията ще се одобряват през прът център и ще насочват пациента към близка лечебница.

 enlightened Очаква се от средата на февруари новата услуга да стане факт и да бъде публично разгласен телефонният номер , на който нуждаещите се да могат да звънят.  

" Такъв прът център до момента не е имало в страната, става известно, че сме новатори и за Европа " , акцентира Атанасова.

Единният народен номер може да се употребява от хора, които имат назначени операции у дома , само че няма към кого да се извърнат , с цел да се извършват. Също по този начин ще е потребен и за пациенти, които имат потребност от операции, които могат да се извършат единствено в амбулаторни условия – като промяна на превръзка на рана, слагане на инжекция и така нататък  

" Идеята за основаване на тази услуга пристигна от нуждата да се оферират нови други възможности за пациентите, изключително за лежащо болните и трудноподвижните, които все по-трудно имат достъп до здравна услуга . Чрез колцентъра те ще получат информация в коя лечебница могат да отидат в тяхното обитаемо място или да заявят екип за посещаване в дома ", добави Атанасова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР