Коктейлът с антитела Evusheld срещу COVID-19 на AstraZeneca вече не

...
Коктейлът с антитела Evusheld срещу COVID-19 на AstraZeneca вече не
Коментари Харесай

FDA спря употребата на коктейл антитела, одобрен през 2021 г.

Коктейлът с антитела Evusheld против COVID-19 на AstraZeneca към този момент не е позволен за незабавна приложимост в Съединени американски щати до второ разпореждане, заяви Американската администрация по храните и медикаментите (FDA). Препаратът съставлява композиция от tixagevimab и cilgavimab.

Според регулатора лечението е малко евентуално да обезпечи отбрана против преобладаващите сега в Съединени американски щати разновидности на ковид, причиняващи COVID-19.

FDA ограничи използването на Evusheld по-рано този месец, защото не очакваше лечението да обезпечи отбрана против подварианта на омикрон XBB.1.5, който провокира съществено безпокойствие у здравните управляващи заради бързото му разпространяване в страната през декември.

Evusheld беше позволен за първи път в края на 2021 година от FDA за предекспозиционна профилактика – попречване на зараза с COVID-19 при хора със слаба имунна система или анамнеза за тежки странични резултати от ваксини против ковид. Разрешението бе обещано от регулаторните управляващи за незабавна приложимост.  
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР