Коктейл Молотов бе хвърлен по иранското посолство в Атина тази

...
Коктейл Молотов бе хвърлен по иранското посолство в Атина тази
Коментари Харесай

Хвърлиха коктейл Молотов по посолството на Иран в Атина - Свят

Коктейл Молотов бе хвърлен по иранското посолство в Атина тази нощ, оповестяват гръцките медии, представени от Българска телеграфна агенция. Според гръцката полиция към 1:00 ч. локално време двама души на мотоциклет със скрити лица са хвърлили бомбата по стената на посолството, където тя е избухнала.

Няма породени вреди.

Вчера следобяд към 200 души се събраха на площад Синтагма в центъра на Атина, с цел да осъдят репресиите в Иран против митингите след гибелта на Махса Амини, отбелязва Франс прес.

Махса Амини, родом от иранския северозападен район Кюрдистан, беше задържана на 13 септември в Техеран от моралната полиция за погрешно носене на хиджаб и панталони. Тя изпадна в кома и умря три дни по-късно. 

Иранската полиция заяви, че 22-годишната жена е претърпяла неочакван сърдечен удар, и отхвърли изказванията на деятели, че е била удряна по главата. Правителството разпореди следствие на случая, а иранският президент Ебрахим Раиси даже сподели, че усеща Амини като „ лична щерка “. Това обаче не спря митингите, в които към този момент има десетки починали.

Иранските дами подстригват косите си в символ на взаимност с Амини и носят плакати с надписи „ Кажи името й! “. 

Реформаторска партия в Иран към този момент прикани да се постави завършек на наложителния ислямски дрескод за дамите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР