Кокосовата вода е водата съдържаща се в младия зелен кокосов

...
Кокосовата вода е водата съдържаща се в младия зелен кокосов
Коментари Харесай

10 здравословни ползи от кокосовата вода

Кокосовата вода е водата съдържаща се в младия зелен кокосов орех. Мнозина смятат тази вода за жива. Тя е извънреден източник на електролити, по тази причина и се смята за страхотна енергийна и възстановяваща напитка след физическо натоварване.

Доказано е, че тя е със същото равнище на електролити като това на кръвта. Дори през Втората международна война докторите употребявали водата от млад кокос като сурогат на кръвна плазма, защото е стерилна и елементарно се всмуква от тялото като не унищожава алените кръвни телца.

Най-полезна е да се употребява непосредствено след добива от кокосовото дърво, само че към този момент има задоволително добър клас кокосова вода на пазара у нас, което ще ви подсигурява приемането на изгодите за вашето здраве. Спокойно можете да я потърсите в здравословните или био магазини. Друг сполучлив метод да се насладите на кокосовата вода е да си купите млад зелен кокосов орех.

Кокосовата вода е с ниско наличие на захар и мазнини, само че с високо наличие на калий, магнезий, калций и фосфор.

Счита се неслучайно за " течността на живота ", тъй като тя съдържа доста основни хранителни субстанции като лауринова киселина, хлорид, желязо, цинк, манган и селен.

Комбинацията електролити и минерали е съвършена за опазване на положителното здравословно положение на сърдечно-съдовата система, мускули, нервна и имунна система.

Коксовата вода - нужна ли ви е в действителност?

Сигурна съм, че в интернет пространството ще прочетете за и срещу и за този артикул, само че истината е, че това е ориста на всички храни и питиета! Първоначално се отхвърлят, след което се величаят. Истината както постоянно е в интерес на натуралното, което ражда майката земя.

Предлагам ви лист с 10 изгоди от използването на кокосова вода.

1. Намалява високото кръвно налягане


Благодарение на високото наличие на калий. Живата вода бързо се усвоява от организма, което дава опция на калия да си свърши бързо и дейно работата в тази посока. Според някои модерни проучвания кокосовата вода може да способства също по този начин за повишението на положителния холестерол в кръвта (HDL).

2. Подсилва имунната система

Съдържанието на лауринова киселина има антибактериално, противогъбично, противомикробно и антипротозойни свойства, които спомагат за усилване на имунитета на организма против другите вируси и заболявания.

3. Поддържа тялото добре хидратирано

Благодарение на съдържащите се в нея електролити, от които тялото действително се нуждае, както и калий, магнезии, хлор, калции и натрий, кокосовата вода се трансформира в отлична напитка по врече на физическо натоварване и при огромните летни горещини.

4. Подпомага отслабването

Кокосовата вода е с ниско наличие на калории и мазнини. По този метод постоянният банкет на кокосова вода може да ви помогне в началото да се освободите от непотребната вода насъбрана в организма, ще ви защищити и от струпване на нова, ще форсира метаболизма и ще ви кара да се чувствате сити.

Интересен е фактът, който показа една моя другарка от Тайланд по отношение на кокоса, кокосовото масло и кокосовата вода. В Тайланд не е целесъобразно да се угояват прасетата с кокосови артикули, тъй като вместо да наддават килограми – те отслабват!

5. Помощник при храносмилането и обмяната на веществата

Кокосовата вода съдържа разнообразни биоактивни ензими като кисела фосфатаза, каталаза, дехидрогеназа, диастаза, пероксидаза и PHK полимерази, които подкрепят превъзмогването на всевъзможен тип проблеми свързани с храносмилането и обмяната на веществата. Редовното пиянство на кокосова вода се оправя с дискомфорта в стомаха.

6. Подобрява кръвообращението

Кокосовата вода е добър източник на фибри, витамин С и протеин, който може да помогне за възстановяване на кръвообращението и сърдечната периодичност.

7. Подходяща за бременни дами

Кокосовата вода е ефикасен естествен лек за бременни, които страдат от нараснала киселинност, запек и киселинни в стомаха. Полезна е също и за увеличение на равнищата на околоплодната вода, която играе значима роля за бебето в утробата. Неслучайно експертите я предлагат при бременност.

8. При инфекции на пикочните канали

Кокосовата вода е натурален диуретик, който оказва помощ да попречване на инфекции на пикочните канали, както и облекчава изваждането на камъни от бъбреците.

9. Подобрява изцяло положението на кожата

Благодарение на овлажняващите си свойства, освежава кожата сензитивно. Нанесена върху кожата може да се оправи и с настойчиво акне, което е разследване на бактериална зараза. Можете да я добавите към душ гела си, тъй като ще смъкне и черните точки от тялото.

10. Подобрява силата в тялото

Лауриновата киселина в кокосовата вода подтиква производството на тироидните хормони, което води до повишение на метаболизма и равнището на силата в организма ви.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР